Πρωτοφανές! Επικεφαλής κράτους προεξοφλεί στρατιωτική συντριβή της πατρίδας του

Δεν είναι τυχαίο που στήριξε και προπαγάνδισε το Σχέδιο Ανάν… Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραμένει συνεπής στην άσκηση πολιτικής που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Δεν έχει σημασία αν είναι σκόπιμες ή ακούσιες οι αθλιότητες που διαπράττει σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Στη άσκηση πολιτικής αυτό που έχει σημασία είναι μόνο τα αποτελέσματα∙ οι προθέσεις των ανθρώπων, άλλωστε, είναι γνωστές μόνο στους ίδιους (αν είναι νηφάλιοι και έχουν σώας τας φρένας) και στον Θεό.

Ο κ. Αναστασιάδης προκάλεσε ζημία στα συμφέροντα της χώρας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετεί, δηλώνοντας: «Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από τη στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ». Η αθλιότητα των παραπάνω δεν έχει προηγούμενο – όχι μόνο στην Κύπρο μας, αλλά σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί στην Ιστορία επικεφαλής κράτους ο οποίος προεξόφλησε στρατιωτική συντριβή της πατρίδας του έναντι οιουδήποτε αντιπάλου.

Τέτοιου είδους -ανάξιες για Ελληνα και ηγέτη- δηλώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανοίγουν την όρεξη των αρπάγων και θρασύδειλων Τούρκων για ακόμη περισσότερες αβαρίες από την πλευρά της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για επέκταση της έκφρασης των διεκδικήσεων και στο στρατιωτικό πεδίο. Αν υπάρχει ηγέτης που δηλώνει ότι η χώρα του θα αφανιστεί αν συγκρουστεί ένοπλα με άλλο κράτος, τότε γιατί οι αντίπαλοι να περιοριστούν στη… διπλωματία;

Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης φανερώνει και την ασχετοσύνη του στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και στο ευρύτερο «τερέν» όπου δύναται να εξελιχθεί μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση.

Αφενός, η Ελλάς και η Κύπρος έχουν και συμμάχους και βρίσκονται στη σωστή πλευρά του Διεθνούς Δικαίου και ελέγχουν απόλυτα τις Ένοπλες Δυνάμεις τους. Αφετέρου, εκτός από τα προφανή ισχυρά αμυντικά «χαρτιά» που διαθέτει ο ελληνοκυπριακός άξονας, υπάρχουν και αρκετοί, καλά κρυμμένοι άσοι στο… μανίκι μας, που θα αιφνιδιάσουν δυσάρεστα τους Τούρκους πολιτικούς, οπλίτες και αξιωματικούς.

Καλύτερη η σιωπή, κ. Αναστασιάδη, από τις δηλώσεις που ενθαρρύνουν τους Τούρκους…

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.