Οι Αλβανοί συνεχίζουν τις ύπουλες μεθοδεύσεις στο περιουσιακό ζήτημα των Βορειοηπειρωτών

Η “ΟΜΟΝΟΙΑ” Χιμάρας καταγγέλει τις παράνομες μεθόδους κρατικών οργάνων για την εγγραφή των περιουσιών
Ανακοίνωση:
Η “ΟΜΟΝΟΙΑ”, έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει τους κατοίκους και γηγενείς ιδιοκτήτες της Χιμάρας για τις παρατυπίες που έχουμε διαπιστώσει στους δύο νόμους που ορίζουν το περιουσιακό ζήτημα και την εγγραφή των ιδιοκτησιών στον δήμο Χιμάρας.
Οι θέσεις της Ομόνοιας, συμπίπτουν με τις θέσεις όλων των νομικών στους οποίους έχουμε αποταθεί.
Οι διαβουλεύσεις και το σύνολο των γνωμοδοτήσεων που έχουμε λάβει καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο νόμος 20/2020 «Για την ολοκλήρωση των μεταβατικών διαδικασιών σχετικά με την ιδιοκτησία στην Δημοκρατία της Αλβανίας», είναι πλέον καταχρηστικός και περιέχει πλήθος ασαφειών οι οποίες αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες, καταχρήσεις και παραποίηση της βούλησης του νομοθέτη.
Παρακολουθώντας επιτόπου τις εξελίξεις, η ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζει την μεγάλη της ανησυχία καθώς παρατηρείται πως υπάλληλοι του Κτηματολογίου από τα Τίρανα σε συνεργασία με μεσολαβητές του Δήμου Χιμάρας, παραβιάζοντας κατάφωρα την νομοθεσία, κινούμενοι σε ομάδες, γυρίζουν ειδικά στο Λειβάδι και τους Δρυμάδες όπου βρίσκουν τους ιδιοκτήτες και παζαρεύουν ευνοϊκή μεταχείριση ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εγγραφής των αντίστοιχων περιουσιών.
Εφιστούμε την προσοχή στους ιδιοκτήτες της Χιμάρας και τους συνιστούμε να μην παρασυρθούν από τους μεσολαβητές και τους υπαλλήλους του κτηματολογίου με τα πράσινα γιλέκα. Η μοναδική νόμιμη διαδικασία, είναι αίτηση με κατάθεση των δικαιολογητικών στα κατά τόπους γραφεία και λήψη της αντίστοιχης βεβαίωσης καταχώρησης της αίτησης από την υπηρεσία.
Καλούμε τα αρμόδια θεσμικά όργανα να αποσύρουν επειγόντως τα άτομα αυτά που δρουν καταχρηστικά και διεφθαρμένα και να επαναφέρουν άμεσα την διαδικασία σε τροχιά νομιμότητας. Ζητάμε να υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο αρχικής εγγραφής της περιουσίας όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να υπάρξει πρόοδος στην παρατεταμένα καθυστερούμενη διαδικασία.
Τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τον Αλβανικών κυβερνήσεων, η μη ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων καθώς και ο τρόπος που ξεκίνησε να εφαρμόζεται η πρώτη εγγραφή, κάθε άλλο παρά αισιόδοξους μας κάνει για την επίλυση του περιουσιακού ζητήματος με δίκαιο τρόπο. Όπως όλοι γνωρίζετε, η ατέρμονη καθυστέρηση στην επίλυση αυτού του ζωτικού θέματος για την επαρχία μας και η μη ενεργοποίηση των πολιτών, έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο. Αυτός είναι ο λόγος που καλούμε τον κόσμο σε συγκέντρωση έτσι ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε τη στάση μας.
Στα γραφεία της Ομόνοιας, θα παρέχεται δωρεάν νομική υποστήριξη σχετικά με την εν λόγω διαδικασία εγγραφής των περιουσιών αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν ευρύτερα το περιουσιακό ζήτημα.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΙΜΑΡΑΣ
Πηγή: Himara.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.