Τραγικά λάθη και λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης στον Έβρο

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Γεώργιος Αθανασίου

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα με το τι συνέβη στα σύνορά μας στον Έβρο, διότι έχουμε φτάσει στην παράκρουση να κατηγορούμαστε από κάποιους ως φερέφωνα των Τούρκων!!!

Αν μη τι άλλο, ο γράφων σε αυτή την ιστοσελίδα την περίοδο που δημιουργήθηκαν τα επεισόδια και η εκβιαστική κίνηση από πλευράς Τουρκίας να περάσει μετανάστες με τσαμπουκά εντός Ελληνικής επικράτειας, μίλησα με τα καλύτερα λόγια για όλους αυτούς που έβαλαν μπροστά τα στήθια τους να αναχαιτίσουν  τα βρώμικα σχέδια της Αγκυρας.

Και αυτοί δεν ήταν άλλοι, από τις περήφανες Ένοπλες δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία που με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, έριξαν στο ποτάμι τους σχεδιασμούς του Ερντογάν!!!

Πάει λοιπόν αυτό και μην ακούσω κανένα μα κανένα να πει ότι το όποιο σχόλιο ή τοποθέτηση για τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο αποσκοπούν στη μείωση του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και του ηρωικού προσωπικού που είναι ταγμένο να υπηρετεί με κάθε θυσία Θερμοπύλες.

Μάλλον, ορισμένοι ξέχασαν τι έλεγαν και τι έκαναν τα τελευταία χρόνια στον τέως Υπουργό Άμυνας και δυστυχώς για αυτούς και οι δηλώσεις τους υπάρχουν και τα βίντεο με αυτά που έλεγαν υπάρχουν.Άρα καλά θα κάνουν αυτοί που μας  κατηγορούν για φερέφωνα και υποστηρίζουν λυσσαλέα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κοιταχθούν πρώτα στο καθρέπτη τους και μετά αβασάνιστα να ρίχνουν τα βέλη τους εναντίον μου.

Με χαρά, ΜΜΕ και βουλευτές της αντιπολίτευσης την περίοδο εκείνη έβγαιναν ηλιθίως να λένε ανερυθρίαστα ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι την Ελληνική κυβέρνηση!!!

Βάζω τελεία στο παραπάνω,άλλωστε έχω όλα αυτά τα στοιχεία στο αρχείο μου και τα παρουσίασα μέσα από την ”ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ” (που δέχεται απίστευτο πόλεμο εδώ και μήνες).

Πάμε όμως στο δια ταύτα…

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε γελοιότητα και ανευθυνότητα τις πληροφορίες ότι ελληνικό έδαφος στον Έβρο έχει καταληφθεί από Τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Εάν, ωστόσο, θέλει ο ίδιος να διατηρήσει τη σοβαρότητα που επιβάλει το αξίωμά του, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Αθήνα προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα.

Ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της ελληνικής διαμαρτυρίας και ποια είναι η τουρκική απάντηση;

Εδώ δηλαδή πρέπει να εξηγήσουμε (τουλάχιστον με τη λογική) πως κάνεις διάβημα σε ένα ανύπαρκτο θέμα,αν καλοπροαίρετα δεχθούμε τις επεξηγήσεις που έδωσε ο κο Δένδιας;

Από την άλλη, τμήματα του χώρου της ΝΔ (έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα) βρέθηκαν απέναντι στον Υπουργό με αιχμηρά σχόλια.

Είναι και αυτοί φερέφωνα των Τούρκων;

Είπε λοιπόν ο Υπουργός ότι η  Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Τότε, «η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους.

Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη.

Τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού, επεσήμανε.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μερικά θέματα δεν μπορούν να βγουν στη δημοσιότητα για προφανείς λόγους, αλλά ότι υπήρξε κινητικότητα από πλευράς Τούρκων και ότι ήθελαν πάλι να δημιουργήσουν τετελεσμένα, έστω μικρού βεληνεκούς, αυτό είναι αληθής.

Εκεί λοιπόν είναι, πιστεύω το μείζον θέμα, ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να γκριζάρουν με κάθε τρόπο και μέσον περιοχές, έτσι ακριβώς όπως έκαναν και στα Ίμια με ολιγόωρη κατάληψη.

Σήμερα, που στόχος της ΝΔ είναι η επικοινωνιακή της κυριαρχία και η παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία, η απώλεια ελληνικών εδαφών στον Έβρο μετριέται με τα… στρέμματα. Αν τα στρέμματα της Τουρκικής κατάληψης είναι λίγα, η εξωτερικά πολιτική της Ελλάδας κρύβεται πίσω από ένα «δεν πειράζει, ας μην δημιουργούμε εντάσεις».

Η συγκυριακή και υποταγμένη σε μια μικροπολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση όμως εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδυναμώνει συστηματικά τη θέση της Ελλάδας διεθνώς, απέναντι σε μια Τουρκία που είναι σταθερή και δεν υποχωρεί, όσον αφορά στις βλέψεις και τις αξιώσεις της απέναντι στη χώρα μας.

Ίσως, να την κάνει και χειρότερη απέναντί μας, με το όλο και αυξανόμενο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και τα μέτωπα που έχει αριστερά και δεξιά, προσπαθώντας έτσι να δείξει στο εσωτερικό της ότι η Τουρκία είναι ένας γίγαντας και παίζει ρόλο παντού!!!

Όσο όμως τα εξαγορασμένα από την κυβέρνηση ελληνικά ΜΜΕ κρύβουν το ζήτημα, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ζήτημα δεν υπάρχει.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακριβή στα πίτουρα του αυτονόητου κλεισίματος των συνόρων μας απέναντι στις μεταναστευτικές ροές που στέλνουν οι Τούρκοι και φτηνή στο αλεύρι της υποχωρητικότητας μπροστά στην Τουρκική εισβολή και την απώλεια εθνικών εδαφών στον Έβρο.

Για να βγάλουμε άκρη, όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν έγινε προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να βάλει πασσάλους. Σκοπός ήταν η έγερση εμποδίων με σκοπό να αποτραπεί – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πέφτει η στάθμη του ποταμού – η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Στην περιοχή υπάρχει μία έκταση περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926. Ας σημειωθεί πως σε άλλη περιοχή υπάρχει και τουρκική έκταση περίπου 8.000 στρεμμάτων δυτικότερα της κύριας κοίτης. Στις εν λόγω περιοχές υπάρχουν πυργίσκοι που καταδεικνύουν την ελληνική και αντιστοίχως τουρκική κυριαρχία, αλλά μετά από συμφωνία δεν είναι επανδρωμένοι με στρατιώτες.

Σε ένα σημείο στη μεθοριακή γραμμή υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται. Είναι ακριβώς σ’ αυτό το σημείο που έχουν στήσει σκηνές Τούρκοι στρατοχωροφύλακες. Αν κύριε Δένδια είστε σίγουρος ότι το σημείο αυτό δεν είναι ελληνικό έδαφος, αντί για χαρακτηρισμούς, ξεκαθαρίστε επισήμως και με χάρτη ότι δεν είναι. Εάν δεν το πράξετε, το επίμαχο τουίτ σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από εύκολες κουβέντες που σκοπό είναι να θολώσουν τα νερά. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, έχετε πει κι άλλα που δημιουργούν προβλήματα,με αποτέλεσμα να δέχεστε τα βέλη και εκ των έσω.

Η αργή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών για όσα συνέβησαν στη θέση Μελισσοκομείο, η πρωτοφανής δήλωση του Ν. Δένδια για την παραβίαση ελληνικού εδάφους, η μη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ περί fake news τη στιγμή που το διάβημα προς την Τουρκία ήταν γεγονός, συνθέτουν τον καμβά των διαδοχικών λαθών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έτσι,για να ρίχνουμε λίγο φως στα τελευταία γεγονότα στον Εβρο και να φροντίσουν οι καλοθελητές μας να μη βλέπουν τουρκικό δάκτυλο στα όσα λέμε (με κάθε προσοχή) γιατί όπως φαίνεται (έξω να πέσουμε) η κλιμάκωση διαφόρων μελλοντικών γεγονότων μπορεί να ωθήσουν τα πάντα εκτός ελέγχου.

Δεν έχουμε περιθώρια για διχόνοια την παρούσα στιγμή και θέλω να κλείσω αυτό το άρθρο μου, με μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές μα κυρίως στο πολιτικό προσωπικό, να είναι και να κινείται, τουλάχιστον σε πνεύμα ειλικρίνειας για να μη δηλητηριάζεται η κοινή γνώμη και αρχίζουμε να ανταποδίδουμε ο ένας στον άλλο αυτή την απεχθή για μένα λέξη ”προδότης” και ”προδοσία”.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.