Σε επιφυλακή Αστυνομία και ΕΥΠ για 1.200 γνωστούς τζιχαντιστές

Σε γενική επιφυλακή είναι η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ για τυχόν εμφάνιση στον Έβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου των 1.200 καταγεγραμμένων μελών του ISIS που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και μπορεί ν’ αποτελέσουν τον τελευταίο μοχλό πίεσης του καθεστώτος Ερντογάν προς την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τους 252 μετανάστες που έχουν συλληφθεί το τελευταίο πενθήμερο στον Εβρο μόνο οι… δύο προέρχονταν από τη Συρία, καταρρίπτοντας πλήρως τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου ότι το κύμα προσφύγων που ωθείται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προέρχεται από τις μάχες του Ιντλίμπ. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί στην περιοχή του Έβρου προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, καθώς και από χώρες όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Μαρόκο και το… Μπανγκλαντές που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Βόρεια Συρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ παρακολουθούν το όργιο προπαγάνδας της τουρκικής πλευράς, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση βίντεο άγνωστης προέλευσης ή σκηνοθετημένου με τον υποτιθέμενο θάνατο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά, αλλά επεκτείνεται και στη δημιουργία ψεύτικων προφίλ στο Facebook, στο Twitter κ.λπ. που ανήκουν, υποτίθεται, σε μετανάστες κι επικρίνουν την Ελλάδα για τη συμπεριφορά της απέναντι στους πρόσφυγες.

Κύριος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είναι μήπως ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας υπάρχουν κι άτομα που συμμετείχαν την περίοδο 2014-2018 στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους. Με κύριο φόβο ν’ αρχίσει νέος κύκλος αίματος στις χώρες της Ευρώπης αλλά και να δεχθεί η χώρα μας κριτική – σε μια δύσκολη περίοδο – ότι δεν προχωρεί σε επαρκείς ελέγχους κι επιτρέπει τη διέλευση μελών του ISIS.

Επικίνδυνο χαρτί

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία τέτοια «ύποπτη» κίνηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με τους Έλληνες αξιωματούχους να εκτιμούν ότι «αν η τουρκική πλευρά αποφασίσει ν’ ανοίξει τις φυλακές για τους κρατούμενους τζιχαντιστές, αυτό θα γίνει σχετικά γρήγορα αντιληπτό – σύμφωνα με τις λίστες που διαθέτουν όλες οι ξένες υπηρεσίες – και θα δημιουργήσει νέο τεράστιο πρόβλημα στον Τούρκο πρόεδρο. Είναι φανερό ότι πρόκειται για το τελευταίο επικίνδυνο χαρτί του Ερντογάν. Όμως εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι ακόμη και για την τυχόν διέλευση αχαρτογράφητων τζιχαντιστών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.