ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,φτάνει με την ”επικίνδυνη Εθνική βακεία” ορισμένων

Προφίλ Γιώργος Αθανασίου

Ορισμένες φορές, διαβάζοντας και ακούγοντας το τι λέγεται και γράφεται στην Ελλάδα αυτή την εποχή, για οποιοδήποτε θέμα, έχει κανείς την εντύπωση ότι η χώρα έχει πάθει βαριά παράκρουση.
Όταν όμως η «παράκρουση» εκδηλώνεται σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, τότε αφήνει το περιθώριο και δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα στους πάμπολλους (και ασφαλώς όχι μόνο την Τουρκία) παίκτες που παίζουν στην περιοχή μας τα πολύ επικίνδυνα παιχνίδια τους να παρέμβουν δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.
Η ίδια η εγκατάσταση σε μια ακατοίκητη σήμερα νήσο ενός μεγάλου αλλογενούς και δυνητικά εχθρικού πληθυσμού υπονομεύει, δεν ενισχύει την εθνική κυριαρχία μας. Αν αύριο εξεγερθεί αυτός ο πληθυσμός τι θα γίνει; Αν η Τουρκία εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την κατάσταση τι θα γίνει;
Δηλαδή θα πάμε να δημιουργήσουμε θύλακες γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο;
Αφήστε που, όταν ξεκινάει κανείς τέτοιες ιστορίες πρέπει να έχει και ένα στρατηγικό σχέδιο στο κεφάλι του. Το ελληνικό κράτος σήμερα όχι μόνο σχέδιο δεν έχει, δεν διαθέτει ούτε καν τη δυνατότητα να επεξεργασθεί κάτι τέτοιο.
Το κλείνω εδώ,όσοι δεν κατάλαβαν ας έχουν στο μυαλό τους το εξής:Με επιδείξεις «υπερπατριωτισμού» και «εθνικοφροσύνης» χάσαμε τον μικρασιατικό ελληνισμό και τη μισή Κύπρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.