Το μεθοδευμένο σχέδιο του Ερντογάν στον Έβρο και τα νησιά

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εδώ και μέρες ο Ερντογάν είχε δώσει εντολή να «ζεσταίνονται» τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων ώστε με εντολή του να άρχιζαν να στέλνουν καραβάνια και βάρκες με μετανάστες στην Ελλάδα, με την ανοχή του τουρκικού στρατού.
Στην Συρία οι εξελίξεις για την Τουρκία είναι πολύ άσχημες, με Τούρκους στρατιώτες να επιστρέφουν κατά δεκάδες νεκροί σε φέρετρα, κι έτσι δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι κάνουλες των μεταναστευτικών ροών και όλα τα μέσα ενημέρωσης να παίζουν την προπαγάνδα για την αναστροφή του κλίματος της κοινής γνώμης.
Κι όμως, πριν την από έξαρση της Παρασκευής, κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις κατοίκων της Χίου και της Λέσβου με δυνάμεις των ΜΑΤ, η Τουρκία έστελνε καραβιές στα νησιά.
Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του ΓΕΕΘΑ διέμεναν σε 33 δομές διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), 59.438 άτομα, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.640 ατόμων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 27ης Φεβρουαρίου, διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 59.896 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.640 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).
Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 27 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.278 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 312 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.