Ο Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία υπερέχει στην πολεμική αεροπορία! Πάει καλά;

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς για την αγορά μίας μοίρας αεροσκαφών F-35, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι «με τον εκσυγχρονισμό των F-16, την υποστήριξη των Mirage και την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης των F-35 πραγματικά θα μπορούμε πλέον να μιλάμε ακόμα και για όρους ανάκτησης υπεροχής έναντι της Τουρκίας».

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν είναι απαραίτητο ο πρόεδρος Τραμπ να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια επικοινωνίας, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η ελληνική πλευρά κατά τις συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε:

«Διαμηνύσαμε με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ότι υπάρχουν όρια.

»Αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική πλευρά τότε θα φτάσουμε μέχρι και τη δυναμική απάντηση».

Τέλος, για τις επαφές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της ελληνικής αντιπροσωπείας με σημαίνοντα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι έγιναν δύο πολύ ουσιαστικές συναντήσεις, ιδίως όσον αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία συμμετέχουν πολύ «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Το TRIBUNE σχολιάζει: Η Τουρκία έχει ισάριθμα μαχητικά με την Ελλάδα. Τα πόσα είναι ενεργά και από τις δύο πλευρές αποτελεί ένα ζήτημα.

Αδιαμφισβήτητη όμως πραγματικότητα είναι πως η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε πιλότους, αφού το 80% αυτών διώχθηκαν ως γκιουλενιστές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος -για μια ακόμη φορά- οφείλει να προσέχει πολύ σοβαρά τι λέει και πώς το λέει.

Δήλωσε ότι θα ανακτήσουμε εναέρια υπεροχή, δηλαδή δήλωσε δημόσια ότι η Τουρκία υπερέχει στην πολεμική αεροπορία.

Για μια ακόμη φορά ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση των λόγων του.

Δεν θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τον μαζέψουν, προφανώς έχει το ασυμμάζευτο.

Ίσως να «βολεύει» ορισμένους η ηττοπάθεια που διασπείρει.

(ΠΗΓΗ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.