Ομογενείς Χειμάρρας: Οργισμένη απάντηση σε Ράμα – «Είμαστε υπό διωγμό»

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι ομογενείς της Βορείου Ηπείρου στα όσα υποστήριξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έκανε γνωστό ο Έλληνας πρωθυπουργός η αλβανική πλευρά δεσμεύτηκε να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού-απογραφής, τα οποία αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του σέβεται στο ακέραιο τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Κάτι που, όπως είναι φυσικό, προκαλεί την έντονη αντίδραση των ομογενών μας στη Χειμάρρα, που όπως τονίζουν, βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό για τα περιουσιακά τους ζητήματα.

«Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Πράγμα που φαίνεται από την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων σε ότι αφορά το περιουσιακό και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού που δεν έχουν όλοι οι Έλληνες που διαβιούν στην Αλβανία», υπογραμμίζει στον Alpha, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χειμάρρας της Ομόνοιας, Φρέντυ Μπελέρης.

«Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο κ. Ράμα χρησιμοποιεί την ίδια καραμέλα. Αποποιείται των ευθυνών του, βασικά γιατί πολλά από αυτά τα προβλήματα τα έχει επιδεινώσει ο ίδιος», επισημαίνει ο υπεύθυνος Τύπου της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας.

Προκάλεσαν την οικογένεια Κατσίφα

Η εικόνα των Αλβανών αστυνομικών να τραβούν με μίσος το πανό με τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα χέρια των γονιών του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει οργή στην ομογένεια.

«Έβγαλα το πανό εγώ και μου το άρπαξαν από τα χέρια 6-7 άτομα, μας περικύκλωσαν σαν άγρια θηρία, αρπακτικά. Θέλουμε να μάθουμε το γιατί και πώς τον σκότωσαν», δήλωσε ο πατέρας του Κ. Κατσίφα, Ιωάννης Κατσίφας.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.