Αύριο σε κλίμα τρομοκρατίας το μνημόσυνο του δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κλίμα τρομοκρατίας στήνουν τις τελευταίες ώρες εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία , προκειμένου να εκφοβίσουν τους Έλληνες που ετοιμάζονται να αποδώσουν τιμή στον δολοφονηθέντα από το καθεστώς Ράμα , Κωνσταντίνο Κατσίφα. Τόσο οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου , όσο και εκατοντάδες από την Ελλάδα αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών , στα χώματα που έγιναν τόπος μαρτυρίου , για ένα παλικάρι που θέλησε να σηκώσει ψηλά την γαλανόλευκη, την Ελλάδα.

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αδελφές του, ετοιμάζονται για το μνημόσυνο του Σαββάτου και ήδη από εχθές το βράδυ συγγενείς της οικογένειας έχουν αρχίσει να φτάνουν στους Βουλιαράτες, για να βρίσκονται κοντά τους.

Το χωριό έχει στολιστεί με ελληνικές σημαίες και εν όψη της εθνικής επετείου, που αναμένεται να εορταστεί όπως κάθε χρόνο, με την παρουσία εκπροσώπων των υπουργείων Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν και τη μαθητική παρέλαση που θα γίνει στην πλατεία.

Οι αλβανικές αρχές περιμένουν αύριο το πρωί να περάσουν τα σύνορα κι άλλοι Έλληνες, που θα θελήσουν να δώσουν το «παρών» στο μνημόσυνο, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται.

Φαίνεται, πάντως, πως η αλβανική πλευρά επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, πιθανόν και λόγω της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Έντι Ράμα την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, κι έτσι προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις, η αλβανική αστυνομία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει απαγορεύσει τη συγκέντρωση οργάνωσης Αλβανών εθνικιστών στα σύνορα.

Η διαμαρτυρία πιθανόν να γίνει στο Αργυρόκαστρο όπου ήδη βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει φτάσει από τα Τίρανα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.