«ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΕ» τη Μακεδονία μας ο Κ. Μητσοτάκης! Άλλη μια «υπόσχεση» που ΑΘΕΤΗΣΕ για το Σκοπιανό…

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ταχύτητα με τον οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ξεχνούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Ειδικά στο σκοπιανό, όπου στην Ελλάδα προεκλογικά μιλούσαν για προδοσία και ακύρωση της συμφωνίας ενώ έξω ορκίζονταν ότι θα είναι «καλά» παιδιά (κυρίως σε ΗΠΑ – Γερμανία), έχουν κάνει σε όλα τα ακριβώς αντίθετα.Ο Κ. Μητσοτάκης πριν από περίπου 4 ημέρες είχε ταχθεί κατά του «decoupling», της αποσύνδεσης δηλαδή των υποψηφιοτήτων Σκοπίων και Αλβανίας για την Ε.Ε. και δεν έθεσε κανένα βέτο.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρόσφατα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, παραδέχτηκε ότι η Ν.Δ. έχει στείλει πολλά διαβήματα στους Σκοπιανούς για τη μη συμόρφωσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Άρα η Ελλάδα έχει κάθε λόγο τόσο να ακυρώσει τη συμφωνία αλλά έστω και να θέσει βέτο στην ένταξη στην Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός δεν το έκανε και αυτό είναι ακόμη πιο ενοχλητικό καθώς τον περασμένο Μάιο δήλωσε τα εξής: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας. Θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας και για να θωρακίσουμε τη χώρα έναντι των κινδύνων που εγκυμονεί. Γι’ αυτό δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του «βέτο» κατά τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν το απεμπόλησε αλλά το… «ξέχασε». Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.