Γιατί ο Καμμένος ήταν και είναι “κόκκινο πανί” και στόχος για τους Τούρκους;

Ο Καμμένος είναι “στόχος” για τους Τούρκους από πολύ παλιά. Από τότε που μαζί με λίγους ακόμη βουλευτές επισκεπτόταν τον ηγέτη του PKK Α.Οτσαλάν. Ο Καμμένος είχε ενργό εμπλοκή στην επιχείρηση διαφυγής του Οτσαλάν που κατέληξε με απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη στην παράδοσή του. Οι Τούρκοι δεν συγχώρησαν ποτέ τον Καμμένο για τις σχέσεις τους με τους Κούρδους.

Από την άλλη ο Π.Καμμένος ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του για την Τουρκία. Σε επίσκεψή του στην Κύπρο πήγε στο  μνημόσυνο του του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε από πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ στο σπίτι του, στις 20 Μαρτίου 1994.Μιλώντας στο μνημόσυνο ο  Καμένος είχε αναφερθεί στη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπέρ του αγώνα του Κουρδικού λαού, τονίζοντας ότι ήταν εποχές όταν κάποιοι θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση των Κουρδικού λαού και τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.

 Είπε επίσης ότι υπήρχαν ακόμα και εκείνοι οι οποίοι έκλεισαν την πόρτα όταν είχε ανάγκη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον φιλοξενήσουν «και προδοσία μέσα από την Ελλάδα από εκείνους που παρέδωσαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δίνοντας ένα τεράστιο πλήγμα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Θεόφιλος».

Από την ημέρα που ανέλαβε ΥΕΘΑ είναι γεγονός ότι λόγω των απόψεων που ΄χει η κατάσταση στο Αιγαίο προκαλεί αβεβαίοτητα στους Τούρκους. Οι υπερπτήσεις που γίνονταν  στα 23.000 πόδια δείχνουν ότι κάτι προβληματίζε τους Τούρκους.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι  παραπάνω.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.