ΕΠΕΙΓΟΝ να οριστεί διακομματική ομάδα διαχείρισης κρίσης για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.

Ο κίνδυνος τουρκικής επιθετικής ενέργειας είναι προ των πυλών.

Όπως αποκαλύψαμε πριν, η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει 179 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στον Ιούλιο, για το εξωτερικό της χρέος. Αυτό φυσικά είναι αδύνατον να συμβεί. Παράλληλα, όπως αναφέρουμε εδώ και μήνες, οι αγορές που είναι ο μόνος αξιόπιστος κριτής της πορείας μιας χώρας, έχουν προεξοφλήσει την άτακτη χρεοκοπία της Τουρκίας αφού το ομόλογο της διαπραγματεύεται κοντά στο 20%, η χειρότερη επίδοση στον κόσμο δηλαδή.

Παράλληλα ο Ερντογάν έχει εκλογες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ετοιμάζει γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που συνιστά Αττίλα 3. Απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, η Ελλάδα μπήκε σε προεκλογική περίοδο γι’ αυτόν τον κρίσιμο μήνα. Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος όμως χαίρεται. Και η Τουρκία έχει κάνει επιθετικές κινήσεις μόνον όταν στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική αστάθεια. Και αυτό πρέπει να αποτραπεί. Και μπορεί να αποτραπεί μόνο με μία διακομματική ομάδα διαχείρισης κρίσης για αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, ώστε να δείξουμε ότι μπορεί εδώ να σφαζόμαστε, έξω όμως είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ (ΕΔΩ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.