Η Ελλάδα στο μεγαλο ενεργειακό παιχνίδι της ΝΑ Μεσογείου – Το ”μεγάλο χαρτί” των Τσίπρα-Καμμένου…

Γιατι ο Τσιπρας προχωρησε σε διαγγελμα και αρχισε να μοιραζει λεφτα στον κοσμο; Δεν τρελλαθηκε,ουτε αποφασισε συγκρουση με τους δανειστες. Ουτε φυσικα επιθυμει εκλογες!!! Η απαντηση βρισκεται στην σημειολογια του τοπου και χρονου μιας συναντησης. Αποφαφισε το διαγγελμα αμεσως μετα την επιστροφη απο το Ισραηλ και κατ’ευθειαν από το αεροδρομιο!
Μετα την υπογραφη της τριμερους συνεργασιας Ελλαδας, Κυπρου και Ισραηλ,που σημαινει την εισοδο της χωρας στο μεγαλο ενεργειακο παιχνιδι των κοιτασματων της ΝΑ Μεσογειου!!! ΑΡΧΗ….με την αποφαση για πληρη προωθηση του υποθαλασσιου αγωγου East Med,την κατασκευη του οποιου ανελαβαν οι ΔΕΠΑ (Ελλαδα), ΕDISSON (Ιταλια), Νoble Energy Inc., (ΗΠΑ) και που θα μεταφερει το αεριο στην Ευρωπη δια μεσου Κυπρου και Ελλαδος και Ιταλιας.
Μια νεα ενεργειακη Ενωση που θα εξασφαλισει με αεριο την Ευρωπη για τα επομενα 30 χρονια!
Ειναι χαρακτηριστικο οτι πισω απο τα σχεδια αυτα βρισκεται ενας Ελληνοαμερικανος,στενος συμβουλος Ενεργειας του νεου Αμερικανου προεδρου Τραμπ,ο Τζορτζ Παπαδοπουλος.
Ο αγωγος αυτος εχει τεραστια γεωπολιτικη σημασια και είναι μόνο η ΑΡΧΗ για αυτο που έρχεται για την Ελλαδα, προιόν εργασιών της σημερινης κυβερνησης!
Γιατι ετσι η κυβερνηση κερδίζει το παιχνιδι στις διεθνεις αλλα και εσωτερικες πολιτικες εξελιξεις.
Απο την αλλη,μπορουμε ολοι να καταλαβουμε το τι σημαινει αυτο για την Τουρκια,η οποια τιθεται πλεον στο περιθωριο και βλεπει να καταρρεουν τα σχεδια της για μετατροπη της σε ενεργειακο κομβο. Μπαινουμε πλεον στην τελικη ευθεια και το μονο ερωτημα που απομενει ειναι το ποτε και πως πλεον θα αντιδρασει.-Εκεί όμως…την περιμένουν!
Έσεται ήμαρ…και “trojian horse…is back”!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.