Τούρκος αρθρογράφος προτρέπει σε “τζιχάντ” κι εμείς τον… κοιτάμε;»

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Με απύθμενο θράσος αρθρογράφος της εφημερίδας «Μιλλέτ» της Ξάνθης προτρέπει έντεχνα σε τζιχάντ εναντίον του Ελληνικού Κράτους!
Το γεγονός εξόργισε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εξιστορεί το «αντάρτικο» του… πολεμοχαρούς αρθρογράφου, επικαλούμενος ανάρτηση του Σαλίχ Τζανμπάζ στο facebook, η οποία καταχωρήθηκε και στον ιστότοπο http://www.tourkikanea.gr.
Η εμπρηστική ανάρτηση του αρθρογράφου είναι η ακόλουθη:
«H τουρκική μειονότητα Θράκης είτε το δέχεστε είτε όχι, είναι μια εθνική μειονότητα. Είναι ένα κομμάτι του έθνους κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας που αποτελεί το υπόλοιπο του Οθωμανικού Κράτους. Ως κομμάτι λοιπόν του εθνικού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, η μόνη γλώσσα που θα διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία είναι η τουρκική. Εάν όμως αντί της τουρκικής, σύμφωνα με τα μυαλά σας και δήθεν μετά από αίτημα της μειονότητας θα προσθέσετε άλλες φτιαχτές γλώσσες (κάτι που επίσης δεν είναι νόμιμο), τότε και εγώ ως μέλος της μειονότητας ζητάω να δοθούν από μέλη της μειονότητας μαθήματα κοινωνικών επιστημών, αλλά και όπως υπάρχει το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών να διδαχθούν και τα οθωμανικά. Και αν βάλετε δίπλα και μια κέτσαπ και μια μαγιονέζα καλά θα είναι.» Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο twitter φαίνεται να μιλά και για κήρυξη «τζιχάντ» εναντίον του ελληνικού κράτους(!!) , κάτι που καυτηρίασε σε δημοσίευμά της στις 20.7.16 η εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» δημοσιοποιώντας όσα έγραψε ο Τζανμπάζ μαζί με την ανάρτηση του που περιέχει φαρδιά –πλατιά την ψευτοσημαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» την οποία προωθούν εγκάθετοι της Αγκυρας στην περιοχή.
Στις επικίνδυνες και εξτρεμιστικές του δηλώσεις ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «επίθεση» την παρουσία του ελληνικού Στρατού στα Πομακοχώρια Ξάνθης και κάνει λόγο για ανάγκη «υπεράσπισης» της περιοχής.Η ανάρτηση του Σαλίχ Τζανμπάζ αναφέρει (επί λέξει) στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το πραγματικό ΤΖΙΧΑΝΤ δεν είναι αυτό που κάνει το ΙΣΙΣ αλλά είναι η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ απέναντι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας»
Ο Νίκος Νικολόπουλος καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή ν’ απαντήσει αν ο Σαλίχ Τζανμπάζ έχει κληθεί από τον Εισαγγελέα για την υποκίνηση σε τζιχάντ στη Θράκη και γενικά ποια είναι η στάση της Ελληνικής πλευράς απέναντι σε κάθε παρόμοια εμπρηστική συμπεριφορά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.