Ο Ερντογάν μαθαίνει ιστορία στην Ρεπούση : ”Εμείς ρίξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα”

Μία λέξη, τρία γράμματα: “Ναι”. Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Τουρκία να μπαίνει στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα που αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Ερντογάν κάνει ό, τι μπορεί για να επικρατήσει το “ναι” την επόμενη Κυριακή (σ.σ. ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα), επειδή γνωρίζει πως αν περάσει το… δικό του, θα μετατραπεί σε πραγματικό “σουλτάνο” μιας και οι αρμοδιότητές του θα αυξηθούν κατακόρυφα.
Στο κλίμα αυτό, λοιπόν, η -πάντα εύθραυστη- σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την προεκλογική εκστρατεία, αφού είναι ένα ζήτημα που κάνει “τζιζ” και “ξυπνάει” το εθνικό αίσθημα… Απάντηση στις αθλιότητες, με νέες!
Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα, 03.04.2017, όταν ο Τούρκος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP, Χουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως “αν βγει ναι θα σας ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα της Σμύρνης”, υπονοώντας φυσικά ότι θα κάνουν αυτό που έκανε και ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες.
Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής έβαλε, λοιπόν, με τον πλέον άθλιο τρόπο στο προεκλογικό κάδρο την τραγική κορύφωση της καταστροφής της Σμύρνης, το 1922 και από την πλευρά του ο Ερντογάν έσπευσε να τη… διατηρήσει!
Σε ομιλία του, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε:”Και μετά βγαίνει ένας κακόμοιρος βουλευτής και υπόσχεται ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης όσους λένε ναι!
Σε ομιλία του, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε:”Και μετά βγαίνει ένας κακόμοιρος βουλευτής και υπόσχεται ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης όσους λένε ναι! Ποιος είσαι εσύ; Κοίτα να μάθεις τα όριά σου πρώτα!
Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, την Αμάσεια ή τη Σεβάστεια. Κοίτα να μάθεις τα όριά σου! Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Κι εσύ θα ρίξεις στη θάλασσα αυτούς που λένε “ναι” σε αυτή τη χώρα”.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Ερντογάν να… πανηγυρίζει για τα θλιβερά γεγονότα της Σμύρνης
https://www.youtube.com/watch?v=L9BNWkyXK1Arn
Ρεπούση : Συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης 
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει και πάλι «συνωστισμό» τις σφαγές των Τούρκων στην Σμύρνη το 1922
Η αρχή έγινε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, με αφορμή την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ κ. Αν. Νεράντζη, ο οποίος είπε, σχετικά με τις σημερινές συνθήκες:
«Είναι χαλεπότερες οι συνθήκες και από τον καιρό της μικρασιατικής καταστροφής, εκεί που ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίσθηκαν στην παραλία της Σμύρνης».
«Ακούσαμε και αυτό. Αιδώς –όχι …εδώ- και τώρα», πρόσθεσε.
Τότε η κυρία Ρεπούση δεν άφησε ασχολίαστη την αιχμηρή επισήμανση του κ. Νεράντζη, λέγοντας:
«Στις παλαιοκομματικές πρακτικές θα ήθελα να εντάξω και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που δίνονται και σε αυτή ακόμα την αίθουσα».
«Είναι, στην πραγματικότητα, μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό», συμπλήρωσε, ενώ συνέστησε στους βουλευτές της ΝΔ:
«Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. Να το κάνουν όμως και οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν, κατά τα λεγόμενά τους, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι τουλάχιστον αντιφατικό».
https://www.youtube.com/watch?v=L9BNWkyXK1Arn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.