Ποιον χάρτη έδειξε ο Κοτζιάς στον Τίλερσον – Ποιο το τρίγωνο αστάθειας με την Ελλάδα στη μέση

Ο Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον έναν χάρτη της περιοχής με ζωγραφισμένο ένα τρίγωνο, στην κορυφή του οποίου υπήρχε η Ουκρανία και στις δύο κάτω γωνίες η Λιβύη (αριστερά) και τα κράτη της Συρίας και του Ιράκ (δεξιά), με την Ελλάδα στη μέση, ως μοναδική χώρα σταθερότητας στην περιοχή, γράφει ο Θάνος Μωριάτης στην εφημερίδα REAL NEWS την Κυριακή σε άρθρο του για την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον

Στην αποσταθεροποιητική αυτή ζώνη η Ελλάδα είναι όαση σταθερότητας, είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και στην παρατήρηση του Αμερικανού ομολόγου του ότι πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Αίγυπτο, ο Ν. Κοτζιάς ενημέρωσε ότι η Ελλάδα στα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θέσει 18 βέτο ώστε να μην καταδικαστεί η Αίγυπτος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν δεν έχεις ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή, δεν έχεις ανθρώπινα δικαιώματα, σημείωσε, εκτιμώντας ότι σε περίπτωση αποσταθεροποίησης της Αιγύπτου θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες προς την Ευρώπη και άλλες περιοχές.

Για την Τουρκία, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε ότι είναι μια νευρική δύναμη που θυμίζει τη μετα-Βισμαρκική Γερμανία, όπου οι διάδοχοι του Βίσμαρκ αρνήθηκαν να συνεχίσουν τις ισορροπίες συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έναρξη του πολέμου, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην αστάθεια που επικρατεί στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Στα Σκόπια η αστάθεια θα συνεχιστεί, οι συγκρούσεις στην Αλβανία θα ενταθούν στην πορεία προς τις εκλογές η Βουλγαρία δεν διαθέτει κυβέρνηση, ενώ το Κόσοβο αγνοεί ακόμα και το NATO και μετατρέπει τις αστυνομικές του δυνάμεις σε τακτικό στρατό.

Οι συνομιλητές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών τον ρώτησαν για το Κυπριακό, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση με στρατεύματα κατοχής και παρεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, ωστόσο δεν πήραν θέση για το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ με τη νέα τους ηγεσία στη Μεγαλόνησο, γράφει η εφημερίδα REAL NEWS.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.