Άρχισαν τα όργανα: «Συμφωνία με την Τουρκία για να γίνει ο Eastmed» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Eni

Ο αγωγός φυσικού αερίου Eastmed μεταξύ Ισραήλ και Ιταλίας μπορεί να κατασκευαστεί, αλλά είναι ένα πολύ σύνθετο έργο σε τεχνικό επίπεδο και απαιτεί συμφωνία με την Τουρκία σε γεωπολιτικό επίπεδο. Έτσι απάντησε ο Claudio Descalzi, διευθύνων σύμβουλος της Eni, ερωτηθείς για το πλαίσιο των πιθανών συνομιλιών της ιταλικής κυβέρνησης με τις χώρες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αγωγού, δηλαδή το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Με λίγα λόγια ο κ. Descalzi είναι ένας από τους «λαγούς» που όλο και πιο συχνά θα τους βλέπουμε να βγαίνουν και να μας «σπρώχνουν» να «τα βρούμε» όπως, όπως με την Τουρκία.

Η επόμενη κυβέρνηση που όλα δείχνουν ότι θα είναι μια πανίσχυρη και χωρίς αντιπολίτευση κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κληθεί όχι απλά να δώσει απαντήσεις θεωρητικές αλλά να δείξει με πράξεις αν σκοπεύει πραγματικά να πεοασπίσει τα δικαιώματα της χώρας ή αν θα μπει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Αυτά για την κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στην αντιπολίτευση καλείται να σοβαρευτεί άμεσα και να θέσει ψηλά στην ατζέντα της αυτά τα θέματα κι όχι όλα όσα την απασχολούν τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην αυτοκτονική του εσωστρέφεια έχει υποχρέωση να πάρει θέση και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ας σταματήσουν τους,…πανηγυρισμούς για το 11% που πήραν στις εκλογές κι πουν τι σκοπεύουν να κάνουν  στα θέματα εθνικής επιβίωσης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.