Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ως μέλλων υπουργός… Εξωτερικών μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ανοίγοντας ζήτημα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κινήθηκε όχι μόνο πέρα από την εθνική γραμμή, αλλά και εκτός του πλαισίου του κόμματός του. Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις που εκφράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την τουρκική απειλή. Σε κάθε περίπτωση η δήθεν αμοιβαία αποστρατικοποίηση που λάνσαρε ο Α. Λοβέρδος εκτιμάται ότι έγινε ευμενώς δεκτή από πρεσβείες και μάλιστα σε μία περίοδο έντονων πολιτικών ζυμώσεων.

Οι δηλώσεις Λοβέρδου έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής η οποία συνεδρίαζε με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…», ήταν η επίμαχη φράση του Α. Λοβέρδου. Αμέσως μετά ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τους Ολλανδούς βουλευτές (που έμειναν με την εντύπωση ότι η Ελλάδα «συζητά» αποστρατικοποίηση των νησιών της!), ενώ ο Α. Λοβέρδος αποχώρησε από την αίθουσα – προφανώς έχοντας κάνει το καθήκον του…

Δεν υπήρξε αντίδραση από τους ελάχιστους βουλευτές που ήταν στην συνεδρίαση πλην του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου που (ενώ είχε ολοκληρωθεί η σύνδεση με την Ολλανδία) ζήτησε να καταγραφεί ότι δεν εκφράζει την κυβέρνηση η άποψη Λοβέρδου ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει αποστρατικοποίηση των νησιών της με αμοιβαία υποχώρηση της Στρατιάς του Αιγαίου «αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει».

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.