Νότης Μηταράκης: «Χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες»

Στο κτίριο «Κεράνη» υποδέχτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπόλινγκερ, και την αντιπροσωπεία του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Και σε αυτή τη συνάντηση ο Μηταράκης βρήκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαφημίσει τα πεπραγμένα του γύρω από το μεταναστευτικό, του οποίου την επιτυχία έχει ζήσει στο πετσί του ο ελληνικός λαός.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να παραλείψει και αναφορά στην Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δηλώνοντας: «Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος στη συνεδρίαση της Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2022 που αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα για τους Ουκρανούς, μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν σύνορα για τους Ουκρανούς».

Όσο δε αφορά στον τομέα ευθύνης του αναφέρθηκε στις δομές των ασυνόδευτων ανηλίκων, ενημερώνοντας πως όλοι οι μετανάστες ζουν σε κλειστές δομές, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μεγαλώνουν με ειδικούς και σε οικογενειακό κλίμα.

Και σε αυτό το πλαίσιο υπεραμύνθηκε του επιχειρήματος της κυβέρνησης, ότι δηλαδή η χώρα μας έχει ανάγκη τη νόμιμη μετανάστευση, φέρνοντας παράδειγμα τους εργάτες γης: «Προάγουμε την νόμιμη μετανάστευση στους εργάτες. Έχουμε ήδη συμφωνίες με το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές κ.λπ. Χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες και έχουμε εργασίες για να μπορέσουν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς».

Με απλά λόγια, επιμένει ο Νότης Μηταράκης να… πανηγυρίζει για την προετοιμασία του εδάφους που έκανε στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, προκειμένου να υποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε χιλιάδες υπηκόους τους για να εργαστούν στην Ελλάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.