Αδιάκοπη υπογεννητικότητα: «Λουκέτο» σε 31 σχολικές μονάδες στην Πελοπόννησο

Δεν θα ανοίξουν 11 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία

Λουκέτο στα ελληνικά σχολεία βάζει η υπογεννητικότητα. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, καθώς δεν υπάρχουν παιδιά για να γεμίσουν τις τάξεις. Το φαινόμενο της αναστολής ή κατάργησης λειτουργίας σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού την τελευταία δεκαετία έχουν κλείσει ή συγχωνευτεί χιλιάδες νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Σε αναστολή λειτουργίας δεκάδες σχολεία και στην Πελοπόννησο λόγω μηδενικών εγγραφών ή έλλειψη μαθητικού δυναμικού. Συνολικά 31 δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2022 – 2023 έπειτα από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Στη λήψη της απόφασης αυτής συνετέλεσαν παράγοντες με κυριότερους τις μηδενικές εγγραφές και την έλλειψη μαθητικού δυναμικού σε 20 Νηπιαγωγεία:

Αρκαδία 6
Κορινθία 5
Λακωνία 6
Μεσσηνίας

Αλλά και 11 Δημοτικά Σχολεία:

Αργολίδα 1
Αρκαδία 3
Κορινθία 2
Λακωνία 3
Μεσσηνία 2

«Είναι μια δραματική κατάσταση, δυστυχώς τα σχολεία κλείνουν γιατί δεν έχουν παιδιά», όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.