Ξεκίνησε ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου: Μεταφέρονται τα ΤΟΜΑ BMP-1 από τα Μαστικοχώρια Χίου

Ξεκίνησε η απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου: Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr η πρώτη ΕΜΑ που αφοπλίζεται είναι αυτή που προστάτευε τη Χίο και είχε έδρα τα Μαστικοχώρια.

Ήδη τα πρώτα BMP-1 έχουν μετακινηθεί σε περιοχές πέριξ του λιμένος Χίου προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να πλεύσουν με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει τονίσει ήδη το pronews.gr, είναι να αφοπλίσει από ΤΟΜΑ όλο το Αιγαίο και να τα στείλει στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για προώθηση των Marder στα νησιά, έτσι ή αλλιώς για να γίνουν επιχειρησιακά τα Marder-1Α3 θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος γιατί απαιτείται εκπαίδευση, ένταξή τους στα σχέδια κτλ. συν ότι η ακτίνα δράσης του πυροβόλου των 73 χλστ. είναι 4.500 μέτρα και δεν συγκρίνεται με αυτή του ασθενικού πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1Α3. με ακτίνα δράσης 1800 μέτρα.

Θυμίζουμε πως τα Marder-1Α3 μαζεύτηκαν ξεκοιλιασμένα από μάντρες της Γερμανίας, συναρμολογήθηκαν όπως-όπως και στέλνονται στην Ελλάδα για να πετύχουν οι Γερμανοί «με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια»:

  • Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό
  • Την ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων (έναντι 1800 μέτρων του πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1A3)
  • Tην διάθεση των «αρχαίων» Marder-1A3 στην Ελλάδα και την εξασφάλιση πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ανταλλακτικών τα επόμενα χρόνια και
  • Την πώληση των Lynx στην τιμή-ευκαιρία των 10 εκατ. ευρώ ανά όχημα!

Δείτε την κατάσταση των Marder-1Α3 πριν μόλις μερικές εβδομάδες:

Μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα έχουν φύγει τα περίπου 130 ΤΟΜΑ BMP-1 από το Αιγαίο αφήνοντας ακάλυπτους του σχηματισμούς, ειδικά από αεραποβάσεις και θα έχουν παραληφθεί -λένε οι Γερμανοί- 30 Marder-1A3.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.