Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Νέες υπερπτήσεις Drones…

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Σκηνικό σύγκρουσης σε Αιγαίο, Έβρο και Α. Μεσόγειο. Η τουρκική δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη, καθώς σύμφωνα με τους χάρτες που σας παραθέτουμε, τις τελευταίες ώρες έχουμε τις εξής κινήσεις από την Τουρκία:

Η Άγκυρα έχει σηκώσει τέσσερα Bayraktar TB2 σε Αιγαίο και Έβρο.
Το τουρκικό κατασκοπευτικό ATR-72 συνεχίζει τις περιπολίες.

Την ίδια στιγμή, ελληνικό Heron UAV, βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου και κοντά στις βάσεις Aksaz και Dalaman!

Η αμερικανική παρουσία:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται νέες προσπάθειες του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, τόσο στην Μαύρη θάλασσα, όσο και στο Νότιο Αιγαίο, σε ένα ταυτόχρονο παιχνίδι κινήσεων Ρωσίας και ΗΠΑ.

Δορυφορική Εικόνα (14-4-2022), δείχνει του USS Harry S. Truman (CVN-75) και 3 πολεμικά πλοία τουλάχιστον να βρίσκονται στην Α. Μεσόγειο λίγα χιλιόμετρα μακρυά νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία είχαν εγκαταλείψει τη Σεβαστούπολη και είναι πιθανό να βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση της Μόσχας.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 16η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

  • 1:44
    ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 10 (1 UAV, 4 CN-235, 3 Ε/Π, 2 ATR-72)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 77 (2 από το UAV, 75 από τα CN-235 και ATR-72)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Tι προηγήθηκε:

Xθες όπως ανέφερε πρώτο το Directus.gr, Τουρκικό αεροσκάφος ΑΦΝΣ τύπου ATR P-72 MPA του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έκανε χαμηλή πτήση στο Νότιο Αιγαίο, ενώ όπως μπορείτε να δείτε στους χάρτες που σας παραθέτουμε, εντοπίστηκε το στίγμα του ανάμεσα σε Ρόδο και Κάρπαθο!

Σήμερα, ένα ακόμη κατασκοπευτικό αεροσκάφος ATR P-72 του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (reg. TCB-754, διακριτικό MARTI54) απογειώθηκε από το Ντάλαμαν και πέταξε για αρκετή ώρα νοτιοανατολικά του νησιού της Ρόδου (σε περιοχή λίγο πιο βόρεια από αυτή που παρακολουθούσε το χθεσινό αεροσκάφος).

Δείτε χάρτες:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.