Τελικά ο Κυριάκος… δουλεύει για τον Ταγίπ

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα συμπεριφερόμενη ως κράτος-δορυφόρος, αγνοώντας πλήρως τα στρατηγικά της συμφέροντα, προχωράει στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών.

Υποκύπτοντας χωρίς σκέψη στις εντολές των Βρυξελλών το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε μία ακόμη λανθασμένη κίνηση εμπλεκόμενo απερίσκεπτα όλο και περισσότερο – με το χειρότερο δυνατό βαθμό – στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σε βάρος των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας.

Μαζί με την απέλαση των 12 διπλωμάτων, η Αθήνα φαίνεται πως έχει “απελάσει” οριστικά και τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία και μαζί με αυτήν και τα συμφέροντα της μεγάλης ελληνικής μειονότητας τόσο στη ρωσική όσο και στην ουκρανική επικράτεια.

Δεδομένα το οποία σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας μιας και η Μόσχα δε θα αφήσει αναπάντητη μία τέτοια ενέργεια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα προχωρήσει στο ισοδύναμο τετελεσμένο: δηλαδή στην απέλαση ισάριθμων Ελλήνων διπλωματών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τα 35 άτομα που βρίσκονται στην πρεσβεία μας στη Μόσχα και ήδη θεωρούνται πολύ λίγα θα αφαιρεθούν 12 ακόμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές οικονομικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την ασφάλεια των ελληνόφωνων Ρώσων πολιτών που θα θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Στρατηγικά σημαίνει ότι ωφελημένη – και – από αυτή τη λανθασμένη ελληνική διπλωματική ενέργεια θα βγει η Τουρκία η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει ισορροπημένη στάση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα, βγαίνοντας διπλά ωφελημένη.

Η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά από τα τέλη του 2021 έως σήμερα έχει καταφέρει να καταστρέψει παραδοσιακά καλές διπλωματικές σχέσεις δεκαετιών με ισχυρές χώρες, χωρίς να κερδίζει τίποτα από αυτό αλλά αντίθετα να χάνει όλο και περισσότερα. Και η μέρα που η Ελλάδα θα μείνει μόνη της απέναντι σε μια πανίσχυρη Τουρκία αγκαλιασμένη από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου δεν είναι μακριά. Και οι Τούρκοι έχουν μακρά παράδοση στις “ειρηνευτικές επιχειρήσεις”…

Τελικά ο Κυριάκος… δουλεύει για τον Ταγίπ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.