Κρυμμένες αλήθειες από Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις συμφωνίες με Γαλλία & ΗΠΑ (BINTEO)

Κρυμμένες αλήθειες από Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις συμφωνίες με Γαλλία & ΗΠΑ. Οι εξελίξεις και η ρευστότητα στην ΝΑ Μεσόγειο σε συνδυασμό με την Τουρκική επεκτατική πολιτική κινητοποιούν τη Γαλλία σε ανάζητηση ισχυρών συμμαχίων για να προστατέψουν την παρουσία και τα συμφέροντα που παραδοσιακά έχουν στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ με την μετακίνηση του κέντρου βάρους της εξωτερικής τους πολιτικής στον Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν τον Κινεζικό “Δράκο” αλλά και μπροστά στην αναθεωρητική και απρόβλεπτη Τουρκία και την αυξανόμενη Ρωσική παρουσία, επιχειρούν να δημιουργήσουν μια νέα συνθήκη ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Αυτές οι εξελίξεις αναβαθμίζουν τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας. Οι δύο συμφωνίες το επιβεβαιώνουν. Αρκεί βέβαια να μπορεί να δει η ελληνική εξωτερική πολιτική, με νέα οπτική τα όσα συμβαίνουνν και να μπορέσει να σχεδιάσει μια εξωτερική πολιτική, αποφασιστική, προνοητική, διεκδικητική και σε βάθος χρόνου. Οι δύο συμφωνίες που υπογράψαμε, η κάθε μία με τα δικά της χαρακτηριστικά, δεν είναι ούτε “άσπρες” ούτε “μαύρες”.

Εμείς θα τις δώσουμε χρώμα, ανάλογα με το πόσο θα μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε. Δυστυχώς η εικόνα που παρουσίασαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι απογοητευτική. Μιλώ για τα δύο κυβερνητικά κόμματα στην παρούσα στιγμή. Μισές αλήθειες, αποκρύψεις, αποπροσανατολισμός και αντιφάσεις διακρίνουν την προσέγγιση και των δυο.

Φθηνός πατριωτισμός, υπερβολές και αλλάγές θέσεων χαρακτηρίζουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Ότι υποστήριζαν χθες το καταγγέλουν σήμερα και ότι χειροκροτούσαν χθές το καταψηφίζουνν σήμερα. Είναι αδιανόητο, είναι όμως αλήθεια, το ότι δεν μιλούν για την επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12νμ, την Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟζ, την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας με Κύπρο που αποτελούν τα ισχυρά όπλα της χώρας και είναι απόλυτα κατοχυρωμένα από τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συνθήκες.

Διευκρινίζω ότι είναι μόνο κάποιες απο τις κινήσεις που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε.Τα δικαιώματά μας, την Εθνική μας Κυριαρχία, την Εθνική μας Προοπτική εμείς θα πρέπει να τα εξασφαλίσουμε. Και για όσους μιλούν για την απειλή πολεμου από την Τουρκία, ένα μόνο πρέπει να ξέρουν… μόνο όσο η Τουρκία θα μας υπολογίζει και θα ξέρει πόσο ακριβά θα πληρώσει την “μαγκιά της” μόνο τότε θα έχουμε Ειρήνη.

Άλλωστε το παράδειγμα της μικρής και στρατιωτικά ανίσχυρης Κύπρου που προχώρησε με την ΑΟΖ και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων της, εκμεταλευόμενη συμμαχίες και συμφέροντα είναι η καλυτερη απάντηση. Εμείς μπορούμε περισσότερα…

Ηγεσίες με Ανάστημα χρειαζόμαστε!!!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.