Βαληνάκης: Συζητάμε την ατζέντα της Τουρκίας – Η Ελλάδα όταν πιέζεται κάνει πίσω (βίντεο)

Ο Ιωάννης Βαληνάκης, καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων, πρώην βουλευτής και για πολλά έτη υφυπουργός Εξωτερικών του Κώστα Καραμανλή, μίλησε στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ του τηλεοπτικού σταθμού Kontra με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας, επισήμανε ότι κάνουμε συζήτηση με την Τουρκία πάνω σε μια τουρκική ατζέντα και η γειτονική μας χώρα συμπεριφέρεται απέναντί μας, έχοντας καταλάβει ότι η Ελλάδα όταν πιέζεται κάνει πίσω.

Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε και να κερδίζουμε από την διαπραγμάτευση που κάνουμε με την Τουρκία και όχι να πηγαίνουμε προς τα πίσω.

«Η Ελλάδα είναι μουγκή, ως προς το τι διεκδικούμε από την ΑΟΖ δεν έχει πει ποτέ ποιος είναι ο χάρτης μας και αφήνει έτσι την Τουρκία να καταθέτει ανενόχλητη συντεταγμένες στον ΟΗΕ και χάρτες εδώ και εκεί της Γαλάζιας Πατρίδας και απλώς να λέει κάθε φορά ότι οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια» είπε ο κ. Βαληνάκης για το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

«Αν δεν μπεις σε αυτό το παιχνίδι, θα ξυπνήσεις μια μέρα με το τουρκολυβικό μνημόνιο επί 2» προειδοποίησε ο καθηγητής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.