Κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπάρχουν στην χώρα μας…Να μας πουν ξεκάθαρα γιατί δεν τα θέλουν

Τι συμβαίνει με τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα; Ο Δ.Σ. θυγατρικής των ΕΛΠΕ στην ΕΡΤ
Ο ΔΣ των ΕΛΠΕ μίλησε για τις έρευνες υδρογονανθράκων, για κοιτάσματα και δυνητικά έσοδα του Ελληνικού δημοσίου…

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…

υδρογονανθρακων

Διαβάστε τώρα ένα χρόνο μετά…την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην βουλή..
5 Μαι. 2020

για το νομοσχέδιο

Ομιλία Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ναι, μπορεί να υπάρχει και εξορυκτική δραστηριότητα πετρελαίου εντός προστατευόμενων περιοχών. Το ζήτημα επί της αρχής, αν πρέπει ή αν δεν πρέπει να κάνουμε εξορύξεις πετρελαίου, είναι ένα επιχείρημα το οποίο είμαι διατεθειμένος να το συζητήσω.

Προφανώς η Κυβέρνηση έχει την άποψή της. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μπορεί να έχουν μια άλλη άποψη και ξέρετε ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να είναι και περί όνου σκιάς τελικά. Διότι με τις τιμές του πετρελαίου εκεί που βρίσκονται σήμερα είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν υπάρχει πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες εξορύξεις πετρελαίου στη χώρα μας. Εδώ η μία υφιστάμενη πετρελαιοπηγή στον Πρίνο, η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 45 χρόνια, χωρίς καμία -πρέπει να το τονίσουμε αυτό- περιβαλλοντική επιβάρυνση για την περιοχή της Καβάλας, χωρίς κανένα ατύχημα, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, πολύ απλά διότι η επένδυση αυτή και η υφιστάμενη παραγωγική δραστηριότητα, με πλήρεις αποσβέσεις πια, δεν βγαίνει με τις υφιστάμενες τιμές του πετρελαίου. Άρα είναι πολύ πιθανό ότι και όλη αυτή η συζήτηση να είναι μια συζήτηση που θα ξεπεραστεί από τις ίδιες τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας. 

αιγαιο 1

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι προχθεσινές δηλώσεις το Arab News του Νίκου Δένδια…ο οποίος δήλωσε Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ, δεν πρόκειται να κάνει εξορύξεις για αέριο & πετρέλαιο στην Α. Μεσόγειο

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο…

https://exomatiakaivlepo.blogspot.com…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.