Στο παιχνίδι και ο Αβραμόπουλος για να δικαιολογήσει τις εθνικές υποχωρήσεις!

Στον κύκλο Μητσοτάκη εισέρχεται και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη Καθημερινή.
Με το «τρομοκρατικό» μήνυμα διάλογος ή πόλεμος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λαμβάνει σαφέστατα θέση υπέρ του διαλόγου, δηλαδή τις προσέγγισης όπως την επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έξω από κάθε έννοια εφαρμογής διεθνούς δικαίου, ακόμα και της νομολογίας του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, όπως την απέσπασε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και αποτελούσε την μεγαλύτερη γραμμή άμυνας για την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

65088610 306F 4F18 953A A2491A781234

Την ίδια στιγμή μάλιστα που το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών δεν κρύβει τις προθέσεις του για την Θράκη, δίνοντας σου το έναυσμα με επίσημο χαρακτηρισμό της μουσουλμανικής μειονότητας ως τουρκικής και μάλιστα «καταπιεζόμενης»!

Ακριβώς την ίδια δικαιολογία χρησιμοποίησε για να εισβάλει στην Συρία. Και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν πολλά μέτωπα με την Τουρκία, διότι διάλογος άνευ όρων και από μηδενική βάση, σημαίνει άνοιγμα και όχι κλείσιμο εστιών έντασης. Οπότε, κάθε προσωπικότητα που βγαίνει και τοποθετείται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, ας ξεκαθαρίζει την θέση του εάν εννοεί διάλογο πάνω στην κόκκινη γραμμή του έθνους, που είναι ο καθορισμός της νησιωτικής Υφαλοκρηπίδας και της περί αυτήν θαλάσσια ζώνης. Ή Εάν επιθυμούν επιβολή της τουρκικής ατζέντας για αποστρατιωτικοποίηση το νησιών και θέμα Θράκης.

Όχι τίποτε άλλο, για να μην τους παρεξηγούμε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.