Εσχάτη προδοσία η προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Εσχάτη προδοσία η προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Γιατί η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια παντού, ειδικά στο Αιγαίο, είναι θέμα εθνικής επιβίωσης

Βλέπουμε με έκπληξη τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει με ενθουσιασμό τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, έχοντας ως δεδομένο ότι οι όποιες διαφορές που θα προκύψουν θα παραπεμφθούν στο διεθνές δικαστήριο για την επίλυση τους και την τελική απόφαση.

Κοινώς την χάραξη της οριογραμμής. Δεν θα αναφερθούμε στο γιατί οι διερευνητικές επαφές δεν έπρεπε να αρχίσουν καν, από την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι θα αφορούν μόνο την νησιωτική υφαλοκρηπίδα και την περί αυτήν θαλάσσια ζώνη. Όχι γενικώς τις θαλάσσιες ζώνες όπως εσφαλμένα λέει ο πρωθυπουργός, και ελπίζουμε να το λέει εσφαλμένα ειδάλλως θα πρέπει να σκεφτούμε άλλα ενδεχόμενα.

Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για την προσφυγή στην Χάγη. Την ώρα της προσφυγής, Αξιολογούνται τα δεδομένα όπως ισχύουν την ώρα της προσφυγής. Κοινώς, η τρέχουσα κατάσταση. Δεν αξιολογείται ούτε η μελλοντική άσκηση κάποιου κυριαρχικού δικαιώματος, ούτε υποθετικές ενέργειες που «μπορεί» να συμβούν στο μέλλον.

Με απλά λόγια, εάν φτάσουμε στην Χάγη χωρίς να έχουμε ασκήσει το κυριαρχικό μας δικαίωμα επέκτασης της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, τότε το δικαστήριο θα αποφασίσει βάσει της προσωρινής κατάστασης με την Αιγιαλίτιδα ζώνη στα 6 μίλια.

Εσχάτη προδοσία η προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Εσχάτη προδοσία η προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης
Στον χαρτί που είχε δημοσιεύσει η Καθημερινή, φαίνεται ξεκάθαρα η σημασία της επέκτασης η οποία αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας

Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η όποια δεσμευτική απόφαση του δικαστηρίου, θα ληφθεί με δεδομένο ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη είναι στα 6 μίλια. Άρα, αυτομάτως η Ελλάδα απεμπολεί το δικαίωμα της για επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

Κοινώς, προσφυγή στην Χάγη πριν από την επέκταση, συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εκχώρησή εθνικού κορμού. Εσχάτη προδοσία.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα υπάρξει πρωθυπουργός κυβέρνηση που θα πράξει κάτι τέτοιο. Και όπως είναι εύκολα κατανοητό, η άγνοια δεν είναι δικαιολογία.

Δείτε για παράδειγμα πως αποκόπτονται τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο με την διατήρηση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 6 μίλια. Και θα καταλάβετε αυτόματα γιατί η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη και τι ακριβώς επιδιώκει.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.