Κλείστε τώρα τα τούρκικα προξενεία στην Ελλάδα!

Ξέφυγαν! Σύμβουλος του «σουλτάνου» απειλεί τώρα με σύλληψη του Ελληνα προξένου στη Σμύρνη

Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι, με αφορμή το κατασκοπευτικό δίκτυο που είχαν στήσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με σύμβουλο του Ερντογάν να απειλεί μάλιστα τη χώρα μας ότι μπορούν να συλλάβουν τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη. Χρησιμοποιούν δηλαδή πως αντίμετρα την απειλή κατά των ελληνικών διπλωματικών υπαλλήλων, που ούτως ή άλλως δεν προσπαθούν να φτιάξουν κανένα δίκτυο υπέρ της Ελλάδος μέσα στην Τουρκία. Γι’ αυτό και πρέπει άμεσα να κλείσουν τα τούρκικα προξενεία στην Ελλάδα και ας κλείσουν και τα ελληνικά στην Τουρκία. Κερδισμένοι θα είμαστε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης τουρκικών Προξενείων στην Ελλάδα. Σε καμία πόλη. Ειδικά μετά την περίπτωση της κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας με εμπλοκή προξενικού υπαλλήλου, αλλά και τα 100 kg ηρωίνης στα χέρια τούρκο διπλωμάτη, δεν υπάρχει κανένας λόγος απολύτως να ανεχόμαστε την λειτουργία τουρκικών διπλωματικών εστιών που λειτουργούν ως σφηκοφωλιές κατά της πατρίδας.

Όσον αφορά την απειλή για το ελληνικό προξενείο στην Σμύρνη, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική, που υπάγεται απευθείας στον Ταγίπ Ερντογάν, αποτυπώθηκε σε βίντεο συνέντευξής του να λέει: «Αναφορικά γι’ αυτούς (τον Τούρκο αξιωματούχο του προξενείου στη Ρόδο) που προφυλακίστηκαν στην Ελλάδα, η Τουρκία μπορεί επίσης να κάνει το ίδιο. Μπορούμε επίσης να συλλάβουμε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη».

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η δράση του υπαλλήλου του προξενείου και του «μάγειρα» στην Τουρκία άρχισε μια εκστρατεία «θυματοποίησης» των δύο. Είναι σαφές ότι ο τρόπος με τον οποίο τόσα χρόνια λειτουργούν στη χώρα μας οι τουρκικές διπλωματικές εγκαταστάσεις έχει κάνει κάποιους στη γείτονα να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν όρια στη δράση των διπλωματών τους, οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν σαν πράκτορες της ΜΙΤ. Επιπλέον η ελληνική Πολιτεία αγνοεί τις φωνές χιλιάδων Ελλήνων που ζητούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της δράσης των προξενείων, που ειδικά στη Θράκη προσπαθούν να δημιουργήσουν δομές ενός παράλληλου κράτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.