Γερμανική «συνταγή» συγκυβέρνησης για ξεπούλημα του Αιγαίου!

Γερμανική «συνταγή» συγκυβέρνησης για ξεπούλημα του Αιγαίου!

Τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν για τα επόμενα βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα ξεκινήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, μιας και δεν αναμένεται να τον προβληματίσουν καθόλου οι όποιες κυρώσεις επιτρέψει η Γερμανία να τεθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ και το Militaire μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ενημερώσει τόσο την παρούσα, όσο και τη νέα ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ (Μ. Πομπέο και Α. Μπλόνκεν) για τα πλάνα του, αλλά και τη Γερμανία σε αυτό που οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ως μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης.

Τι αναφέρει λοιπόν αυτή η ενημέρωση; Ότι την ερχόμενη άνοιξη θα πιάσει δουλειά το γεωτρύπανο  στην νοητή περιοχή DALAMAN- Ρόδου-Καστελόριζου-Κρήτης- Λιβύης!

Από τη στιγμή μάλιστα που Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ΙΜΟ κλπ.) εναντίον των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουν ανταποκριθεί στο τουρκικό κάλεσμα για διμερείς διαπραγματεύσεις, στο μυαλό του Ερντογάν όσα κάνει η Τουρκία είναι όλα νόμιμα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει στις «ενημερωτικές» συνομιλίες του ότι:

α) Οι διμερείς διαπραγματεύσεις για ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι εφ’όλης της ύλης,

β) Έξω από τα 6ν.μ της Ελλάδας, ότι υπάρχει είναι διαπραγματεύσιμο και μπορεί να μοιραστεί (καζάν-καζάν, win-win) ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία (η περιοχή της νοητής γραμμής DALAMAN- Ρόδου-Καστελόριζου-Κρήτης-Λιβύης και ανατολικά).

Γερμανική «συνταγή» συγκυβέρνησης για ξεπούλημα του Αιγαίου!

 

Μάλιστα, το πλάνο αναφέρει ότι η Τουρκία… προσφέρει για κοινές έρευνες και γεωτρήσεις τα πλοία της και θα στείλει το λογαριασμό με τα αναλογούντα έξοδα στην Αθήνα, όταν βρεθούν υδρογονάνθρακες

γ) Η συνεχής αναφορά της ελληνικής κυβέρνησης για «κόκκινη γραμμή» στα 6ν.μ. αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με τον Ερντογάν φυσικά να δέχεται με ικανοποίηση αυτό το δώρο.

Σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, εν μέσω όλων αυτών των πληροφοριών και εξελίξεων, η Άγκελα Μέρκελ προχωρά σε «στενό μαρκάρισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να σκεφτεί την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος και ισχυρή πολιτική βάση για να γίνουν οι απαραίτητοι συμβιβασμοί (υποχωρήσεις) με την Τουρκία, με το μικρότερο πολιτικό κόστος και τη μικρότερη πιθανότητα ελληνοτουρκικής συμπλοκής.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής, παρότρυνε και έπεισε τον Εμανουέλ Μακρόν να αναλάβει πρωτοβουλία επικοινωνίας με τον Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να του ζητήσει να «χαμηλώσει τους τόνους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.