Αναφαίρετο το δικαίωμά μας για αμυντική θωράκιση όλων των Νησιών

Αναφαίρετο το δικαίωμά μας για αμυντική θωράκιση όλων των Νησιών- η Ελλάδα έχει δικαίωμα να θωρακίζει αμυντικώς όλα, ανεξαιρέτως, τα Νησιά της στο Αιγαίο

Η Τουρκική NAVTEX Περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών συνιστά ευθεία απειλή κατά της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και όχι φυσικά «δικαίωμα».

Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου η Ελλάδα μπορεί να διατηρεί στρατιωτική δύναμη και στρατιωτικό οπλισμό της απολύτου επιλογής της.

Για πολλοστή φορά η Τουρκία αμφισβητεί το αναφαίρετο, κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει αμυντικώς όλα, ανεξαιρέτως, τα Νησιά μας στο Αιγαίο.

Μόλις χθες η Υδρογραφική Υπηρεσία της Σμύρνης εξέδωσε τρεις νέες σχετικές NAVTEX, που αποτελούν «παράδειγμα» ωμής παραβίασης του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Την Εθνική μας θέση για το δικαίωμα αυτό είχε καθορίσει στη Ρόδο το 2017 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την ολοκλήρωσε δε με την καταλυτική ομιλία του στο Καστελλόριζο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, την οποία και δημοσιεύουμε εκ νέου.

Τώρα που έρχεται, τον Δεκέμβριο, η ώρα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να καταλάβει ότι η νέα ωμή πρόκληση της Τουρκίας είναι και πρόκληση σε βάρος και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την ολοκληρωμένη άσκηση του δικαιώματός της να θωρακίζει αμυντικώς όλα τα Νησιά της στο Αιγαίο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.