Γκρεμίζουν το δόγμα της εθνικής άμυνας! Οι ένοπλες δυνάμεις δεν υπερασπίζονται τα 12 μίλια! (Βίντεο)

Είναι απίστευτα τα όσα είπε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με τα 12 μίλια. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια είναι δυνητικό δικαίωμα της Ελλάδας! Και συμπλήρωσε, αφήνοντας τους πάντες παγωμένους, ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν υπερασπίζονται τα δυνητικά δικαιώματα της Ελλάδας!

Δηλαδή το αναπόσπαστο κομμάτι κι αυτοδίκαιο εύρος της εθνικής μας κυριαρχίας βάσει του διεθνούς δικαίου των 12 ναυτικών μιλίων, για τον αρμόδιο υπουργό, τον υπουργό εθνικής άμυνας δηλαδή Νίκο Παναγιωτόπουλο, αποτελεί δυνητικό και όχι αναπόσπαστο κυριαρχικό δικαίωμα! Ως εκ τούτου, οι ένοπλες δυνάμεις δεν ασχολούνται να υπερασπίσουν οτιδήποτε πέραν των έξι μιλίων.

Πόσο όμορφα παραδίδουν εθνική κυριαρχία και εγκαταλείπουν εθνικό έδαφος. Δεν μας είπε όμως ο υπουργός για ποιο λόγο στείλαμε διαμαρτυρία επισήμως στον ΟΗΕ όταν ο τουρκικός στόλος βρισκόταν στα 70 μίλια, αφού εμείς δεν εμπλεκόμαστε σε οτιδήποτε συμβαίνει πέραν των 6 μιλίων…

Μην ψάχνουμε για κόκκινες γραμμές στα 6 ή στα 12 ΝΜ…
Υπάρχει κόκκινη γραμμή στα 200 ΝΜ της υφαλοκρηπίδας που παραβιάζεται συνεχώς….
Έχουμε “καραμπινάτη” παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων υφαλοκρηπίδας, για την οποία το δίκαιο της θάλασσας προβλέπει καταδίωξη !!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.