Μπάχαλο με την έκδοση αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων – Πάνω από 3.000 ΙΧ στην ουρά για να ταξινομηθούν

Σε “πονοκέφαλο” για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και για χιλιάδες πολίτες και εμπόρους έχει εξελιχθεί η κάθε λίγο και λιγάκι πτώση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος, με τα προβλήματα στην έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων να είναι κάτι παραπάνω από τεράστια, αφού μόνο τις τελευταίες ημέρες πάνω από 3 με 4.000 αυτοκίνητα αναμένουν στην σειρά άλλα να ταξινομηθούν και άλλα να μεταβιβαστούν στους νέους ιδιοκτήτες τους.

«Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο διότι από τα μέσα Αυγούστου και μετά υπάρχουν συχνές διακοπές του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Μεταφορών. Να σας πω μόνο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν έχει γίνει καμία μεταβίβαση, καμία ταξινόμηση καινούργιου αυτοκινήτου, ενώ τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και με τα διπλώματα».

Απίστευτη ταλαιπωρία και αρρυθμίες στην αγορά αυτοκινήτου προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι σε θέση να εκδώσει άδειες κυκλοφορίας και ταξινόμησης για χιλιάδες αυτοκίνητα. Τα τελευταία 24ωρα δεν έχει γίνει ούτε μια ταξινόμηση ή μεταβίβαση!

«Έχουν κάποια προβλήματα με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και τον εξοπλισμό τους. Δεν γνωρίζω περισσότερα γιατί δεν μας έχουν πει και περισσότερα. Το χειρότερο δεν είναι πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα, αλλά το γεγονός πως μάλλον θα αναγκαστούμε να ζούμε με τέτοιου είδους διακοπές».

«Συνολικά μιλάμε για πάνω από 3 με 4.000 περιπτώσεις αυτοκινήτων καινούργια, εισαγωγής μεταχειρισμένα, εγχώριες μεταβιβάσεις, όλα. Η κατάσταση είναι άσχημη που έχει δημιουργηθεί. Σας επιβεβαιώνω πως η εκτίμηση των αυτοκινήτων που τελούν προς μεταβίβαση ή ταξινόμηση είναι περισσότερα από 3 με 4.000 αυτοκίνητα. Tο σύστημα έχει πέσει από τις 30 Αυγούστου και πως από τα μέσα του ίδιου μήνα μέχρι σήμερα οι διακοπές είναι συχνές. Μέχρι ώρας το υπουργείο δεν μας έχει δώσει κάποια τεχνική εξήγηση. Τα προβλήματα είναι πολλά και για όλους ο έμπορος δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα από τον πελάτη. Κάποιος που θέλει να πάρει ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί. Κάποιος που θέλει να ταξιδέψει επίσης.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.