Γερμανία: Τρίτη νύχτα βίαιων συγκρούσεων για τις τιμές των ακινήτων

Οι περίπου 500, κατά την πρώτη εκτίμηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διαδηλωτές κατήγγειλαν την ιλιγγιώδη άνοδο των τιμών των ακινήτων, για ακόμη ένα βράδυ.

Συνολικά, εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν τις τρεις νύχτες διαδηλώσεων και επεισοδίων – κινητοποιήσεις και επεισόδια έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή –, πάντα κατά τις αρχές.

Οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις, με πρωτοβουλία κυρίως συμπαθούντων της άκρας αριστεράς, γίνονται για να καταγγελθεί αυτός που αποκαλείται gentrification, ο «εξευγενισμός» της μητρόπολης αυτής της Σαξονίας, με την αγορά πολλών κατοικιών από επενδυτές στα ακίνητα.

lipsia_epeisodia-2.jpg

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για να εκκενωθούν δύο καταλήψεις ήταν η σπίθα που έβαλε φωτιά στο μπαρούτι. Η πρώτη αυτές έγινε την 21η Αυγούστου, η δεύτερη την Τετάρτη, κατόπιν προσφυγής του ιδιοκτήτη του καταληφθέντος κτιρίου στη δικαιοσύνη, η οποία έδωσε εντολή να εκκενωθεί το υποτίθεται άδειο ακίνητο.

Η ένταση ανεβαίνει ολοένα περισσότερο στη συνοικία Κόνεβιτς της Λειψίας, όπου ζουν πολλοί «αυτόνομοι», οπαδοί και μέλη της άκρας αριστεράς.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπούρκχαρτ Γιουνγκ κατήγγειλε τις ταραχές. «Με τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και την πυρπόληση οδοφραγμάτων δεν δημιουργείται στέγη», έκρινε, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Συλλογικότητες της άκρας αριστεράς στη Λειψία κάλεσαν σε κινητοποιήσεις και σήμερα Κυριακή.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.