Ποιός θα στείλει τον κεντρικό τραπεζίτη σπίτι του; Αποτύχατε κύριε Στουρνάρα,παραβιάζεται το καταστατικό της ΤτΕ

Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ μας ανακοίνωσε το ύψος του πληθωρισμού στην χώρα..Για ακόμη έναν μήνα ο αποπληθωρισμός -1,8% είναι γεγονός, ως αποτέλεσμα μιας εγκληματικής νομισματικής πολιτικής που ακολουθείται για μια δεκαετία τώρα όπου η Κεντρική τράπεζα έχει αναστείλει την βασική λειτουργία χρήματος με την ταυτόχρονη αφαίρεση ρευστότητας..Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία και απότομη πτώση των τιμών. Θεμελιώδης αρχή της οικονομικής θεωρίας και ένα μέγεθος άκρως σημαντικό για την ανάπτυξη της είναι ο πληθωρισμός ένα μέγεθος το οποίο καθορίζεται από την κεντρική τράπεζα και από την ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος..
Δέκα χρόνια δημοσιονομικών μέτρων και κανείς σε αυτή την χώρα οικονομολόγος, πολιτικός ή αναλυτής δεν τολμά να μιλήσει για το μέγεθος του πληθωρισμού για να μην αποδοθούν ευθύνες στις εγκληματικές πολιτικές του κεντρικού τραπεζίτη ο οποίος παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό της ΤτΕ. Ποιο συγκεκριμένα στο άρθρο 4 του καταστατικού της ΤτΕ ορίζει την βασική της λειτουργία που δεν είναι άλλη από την σταθερότητα των τιμών η οποία θα επιτευχθεί μόνο και όταν ο πληθωρισμός βρίσκεται στα επίπεδα πλησίον του 2% όπως μας ανακοινώνει η επίσημη σελίδα της ΕΚΤ. Ενα μέγεθος το οποίο η παγκόσμια οικονομική θεωρία δεν μας έχει εξηγήσει πως ορίστηκε από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως μια και είναι γνώση που κατέχουν οι μυημένοι του τραπεζικού συστήματος..

Ο πληθωρισμός, η σταθερότητα των τιμών και η ΕΚΤ

Βασικό καθήκον της ΕΚΤ είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών, η οποία ορίζεται ως ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού (βάσει του ΕνΔΤΚ) σε επίπεδα κάτω αλλά πλησίον του 2% μεσοπρόθεσμα.

https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/hicp/html/index.el.html

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤτΕ ; ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΣΚΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ;; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ ΤτΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.