Τέλος η προστασία πρώτης κατοικίας – Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί (βίντεο)

Παρελθόν για τους δανειολήπτες αποτελεί η προστασία της πρώτης κατοικίας αφού την έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εξασφάλιση προστασίας με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Συνολικά υποβλήθηκαν στη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μόλις 5.275 αιτήσεις νοικοκυριών προς τράπεζες και διαχειριστές δανείων.

Τα κατασχετήρια μάλιστα άρχισαν ήδη να φτάνουν στους δανειολήπτες και η πρόβλεψη είναι ότι συνολικά το επόμενο διάστημα θα γίνουν περίπου 50.000 πλειστηριασμοί.

Συνολικά, 2.761 προτάσεις ρύθμισης χρέους έχουν δοθεί από τις τράπεζες και διαχειριστές δανείων και εκκρεμεί η ετοιμασία των υπολοίπων, με προθεσμία τον έναν μήνα από τη λήψη της αίτησης του πολίτη. Από αυτές 1.818 προτάσεις ρύθμισης έχουν ήδη αποδεχθεί οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των 943 υπολοίπων. Επίσης σε 1.754 πολίτες έχει ήδη εγκριθεί η κρατική επιδότηση.

Επιλογές

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.