«Μαύρος» Ιούλιος για τον τουρισμό

Με πληρότητες που δεν ξεπερνούν το 30% πολύ κατώτερες των αρχικών προβλέψεων ολοκληρώνεται ο Ιούλιος για την τουριστική αγορά.

Το πλήγμα, όπως επισημαίνουν επιχειρηματίες του χώρου, είναι μεγαλύτερο σε δημοφιλείς προορισμούς που στηρίζονται σε ροή από τους tour operators, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα των κρατήσεων στα μικρά νησιά, που βασίζονται στον εσωτερικό τουρισμό. «Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στα τουριστικά έσοδα και την τουριστική κίνηση ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, καθώς όπως είπε η μέση πληρότης παραμένει πανελλαδικά πέριξ του 25 – 30%, παρόλο που μπαίνουμε στον Αύγουστο.

«Το 2021 θα είναι μια χρονιά επιβιώσεως και για ανάκαμψη θα μπορούμε να μιλάμε πια από το 2022 και έπειτα, αφού φέτος εκτιμάται ότι θα χάσουμε περίπου 15 δις», κατέληξε. Oι ξενοδόχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και στον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος παραδοσιακά επιδεικνύει την δυναμική του τον Αύγουστο για να περιορίσουν στο πλαίσιο του δυνατού τις βαριές απώλειες που ήδη καταγράφουν, με τις προσδοκίες τους για αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης να φαίνεται για την ώρα ότι δεν επαληθεύονται και τον πήχη για τουριστικά έσοδα 4-5 δισ. ευρώ να κατεβαίνει περαιτέρω στα 3,5 δισ. ευρώ.

Στην Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα τόσο στα ξενοδοχεία και όσο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχει βυθιστεί και οι ακυρώσεις αγγίζουν το 100% σε κάποιους προορισμούς, ως απόρροια του υποχρεωτικού μοριακού ελέγχου στον οποίο καλούνται να έχουν υποβληθεί όσοι τουρίστες επιθυμούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας. Σε δεινή θέση ευρίσκονται τα ξενοδοχεία των μεγάλων αστικών κέντρων, με εκείνα της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης να μετρούν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.