Εικόνα κατάρρευσης στον τουρισμό

Εικόνα τουριστικού “ναυαγίου” περιγράφουν αρμόδιοι παράγοντες και ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα περίπου ένα μήνα μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων και την άρση του απαγορευτικού για απευθείας πτήσεις ακόμα και από μη ασφαλείς χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

Την ίδια ώρα η έξαρση της πανδημίας στις βαλκανικές χώρες στερεί ακόμα και την μετακίνηση επισκεπτών οδικώς από τα βόρεια σύνορα. Η κατάσταση είναι τραγική και απέχει πολύ από τις προσδοκίες και την εξωραϊσμένη εικόνα που παρουσίαζαν ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες πριν μερικές εβδομάδες.

Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμιο είναι μειωμένη κατά 80-85% σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο, ενώ οι ξενοδόχοι αναπροσαρμόζουν συνεχώς τα πλάνα και τις τιμές τους ελπίζοντας σε μια αναζωογόνηση της κίνησης τον Αύγουστο.

Όλα αυτά οδηγούν σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για μείωση εσόδων στο 20-25% των περυσινών, δηλαδή όχι περισσότερα από 4-4,5 δισ ευρώ έναντι των περίπου 18-20 δισ. ευρώ του 2019.

Εάν η δραματική αυτή πρόβλεψη επιβεβαιωθεί η οικονομία του τουρισμού θα αντιμετωπίσει μείωση κατά 78% ή έστω 70%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.