«Πράσινο φως» από το Eurogroup για τη δόση των 640εκ. ευρώ στην Ελλάδα

Την εκταμίευση ποσού 640εκ. ευρώ προς την Ελλάδα από τα κέρδη της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα, ενέκριναν – σύμφωνα με πληροφορίες – οι υπουργοί Οικονομικών των «19». Το συνολικό όφελος από τη δόση, μαζί με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, φτάνει τα 748εκ. ευρώ.

Η σημερινή απόφαση βασίζεται στην έκθεση της Κομισιόν, η οποία έκρινε στις 20 Μαΐου ότι η Ελλάδα λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού, ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε και η πρόταση της Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο αναμένεται να ανακοινώσει στους συναδέλφους του, ότι δεν θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του δεδομένου ότι την Τρίτη παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας. Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου θα ξεκινήσει σήμερα, ενώ ο διάδοχός του θα εκλεγεί τον επόμενο μήνα.

πηγή: naftemporiki

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.