Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έβγαλαν τρελά λεφτά την ώρα που ο κορονοϊός γονάτιζε την παγκόσμια οικονομία

Η πανδημία του κορωνοϊού σάρωσε την παγκόσμια οικονομία με τις χρηματαγορές σε μια κούρσα που θύμιζε τρενάκι του ιλίγγου, αλλά υπάρχουν κι ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι, που σαν να μην είχαν αρκετά, έβγαλαν ακόμη περισσότερα όλη αυτή την περίοδο.

Μετά την κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών τον Μάρτιο, όταν χάθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια στη Γουόλ Στριτ, οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν παρά τα ζοφερά οικονομικά στοιχεία που καταγράφουν τις επιπτώσεις από τα lockdown. Την κούρσα ανάκαμψης οδήγησαν οι τεχνολογικές μετοχές, που πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι θα αντέξουν όχι μόνον την πανδημία αλλά και την ύφεση που αυτή πυροδοτεί. Ο δείκτης Nasdaq στις αρχές Μαΐου ισοφάρισε όλες τις φετινές απώλειες, καθώς τα ισχυρά τεχνολογικά κέρδη και η εμπιστοσύνη των επενδυτών πυροδότησαν ένα ράλι.

Επιπλέον, πολλά από τα κέρδη των δεικτών συνδέονται με το Facebook, την Apple, την Amazon, τη Microsoft και την Alphabet, πράγμα που μεταφράζεται σε τεράστια κέρδη για ζάπλουτους επενδυτές με σημαντικές τοποθετήσεις στην αγορά. Σημειωτέον, ωστόσο, ότι αν και αυξήθηκε η καθαρή περιουσία πολλών δισεκατομμυριούχων, για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά θα πρέπει να πουλήσουν τις αντίστοιχες μετοχές τους.

Σύμφωνα με το Markets Insider οι δισεκατομμυριούχοι που έβγαλαν φέτος τα περισσότερα λεφτά, είναι οι εξής:

1.Τζεφ Μπέζος

Πρώτος στη σχετική λίστα φιγουράρει ο Τζεφ Μπέζος, που κέρδισε τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 31,3 δισ. δολάρια καθώς τα μέτρα καραντίνας, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων και η απομόνωση των καταναλωτών στα σπίτια τους είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών, που ωφέλησε τα μέγιστα την Amazon και το αφεντικό της. Έτσι ο Μπέζος – Νο 1 στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται στα 146,2 δισ. δολάρια!

2.Κόλιν Χουάνγκ

Ακολουθεί ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Pinduoduo, του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου, Κόλιν Χουάνγκ.

O 40χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, πλέον, ίδρυσε την εταιρεία του το 2015 και κατάφερε να τη βάλει στο Nasdag σε τρία χρόνια. Φέτος μόνον έβγαλε 14 δισ. δολάρια, αυξάνοντας την περιουσία του στα 33,7 δισ. με αποτέλεσμα να έχει ανέβει στην 26η θέση της λίστας δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο ιδρυτής και CEO  της Pinduoduo, Κόλιν Χουάνγκ

3.Έλον Μασκ

Λεφτά με τη σέσουλα – κάπου 12,8 δισ. δολάρια – έβγαλε μέχρι τώρα τη φετινή χρονιά και ο Έλον Μασκ, που έγινε και πάλι πατέρας στις αρχές του μήνα.

Ο mr SpaceX και mr Tesla έλαβε μάλιστα κι ένα πρόσθετο ποσό ύψους 775 εκατ. δολαρίων ως την πρώτη από τις 12 τμηματικές αμοιβές που προβλέπονται στο συμβόλαιό του, αφού κατάφερε να πετύχει ως CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας τους στόχους του. Έτσι η προσωπική του περιουσία αποτιμάται στα 40,4 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην 22η θέση του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

O ιδρυτής της SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ

4.Mακένζι Μπέζος

H πρώην σύζυγος – επί 25 συναπτά έτη – του Τζεφ Μπέζος μπήκε στη λέσχη των δισεκατομμυριούχων πέρυσι αμέσως μετά το διαζύγιό της από τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη.

Όχι μόνον έγινε σε μια στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της Amazon, αλλά και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Φέτος μόνον η Μακένζι Μπέζος έβγαλε κάπου 10,9 δισ. δολάρια με την περιουσία της να αγγίζει πλέον τα 48 δις και να κατέχει την αξιοζήλευτη 18η θέση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

 Η Μακένζι Μπέζος έγινε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου μετά το διαζύγιό της πέρυσι από τον Τζεφ Μπέζος

5.Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στους μεγάλους κερδισμένους της χρονιάς -μέχρι στιγμής τουλάχιστον – συγκαταλέγεται και ο ιδρυτής του Facebook, που ετοιμάζεται να οδηγήσει σε τηλεργασία περίπου το ήμισυ του δυναμικού των 50.000 απασχολουμένων στην εταιρεία του.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ -τρίτος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg – κέρδισε το πρώτο πεντάμηνο του 2020 κάπου 9,7 δισ. δολάρια αυξάνοντας την περιουσία του στα 88,1 δισ. δολάρια.

O CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

6.Στιβ Μπάλμερ

Ο ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft – που το Forbes τον είχε χαρακτηρίσει προ οκταετίας τον «χειρότερο εργοδότη», κέρδισε μέχρι τώρα κάπου 7,7 δισ. δολάρια.

Και δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Microsoft, η περιουσία του -κάπου 65,9 δισ. σήμερα, αυξάνεται διαρκώς χωρίς εκείνος να κουνήσει το δακτυλάκι του. Ο Στιβ Μπάλμερ φιγουράρει τώρα στην 7η θέση του καταλόγου των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Το αφεντικό των LA Clippers, Στιβ Μπάλμερ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.