ΒΟΥΛΗ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ την προμήθεια εκλογικών ειδών

Επανέρχεται, με τροπολογία, σε ισχύ διάταξη σχετικά με την προμήθεια των εκλογικών ειδών η οποία είχε καταργηθεί.

Με την τροπολογία, που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς, ορίζεται ότι όλες γενικά οι προμήθειες, εργασίες, μεταφορές και μισθώσεις για την προπαρασκευή και την διεξαγωγή των εκλογών της Εθνικής Αντιπροσωπείας (προμήθεια μηχανημάτων, σφραγίδων, ειδών γραφικής ύλης κλπ), γίνονται με απευθείας ανάθεση και έγγραφη συμφωνία, κατά παρέκκλιση των περί Δημοσίου Λογιστικού και περί προμηθειών του Δημοσίου διατάξεων και σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Με τις εν λόγω αποφάσεις ορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε πληρωμή. Η τροπολογία ορίζει ότι οι μισθώσεις μεταφορικών μέσων για τη διακίνηση προσώπων ή τη μεταφορά εκλογικού υλικού ενεργούνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση και κίνηση οχημάτων των δημοσίων υπηρεσιών και των κατ΄εξουσιοδότηση σχετικών διοικητικών πράξεων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της διάταξης, η τροπολογία κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, η οποία πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα και τον νόμο χρονικό πλαίσιο, χωρίς δυνατότητα παρέκκλισης από αυτό.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.