Ο ΠΟΥ συνιστά ανέπαφες συναλλαγές λόγω COVID-19!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει τους καταναλωτές να αποφύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι συμβουλές του ΠΟΥ έρχονται ενώ η Κίνα και η Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει την απολύμανση χαρτονομισμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι αυτά είναι φορείς ιών και βακτηρίων. Μια μελέτη του 2017 για τα χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα στη Νέα Υόρκη εντόπισε 397 διαφορετικά είδη βακτηρίων που “περνούν” από χέρι σε χέρι.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στην Telegraph: «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να “μαζέψουν” όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους. Όταν είναι δυνατόν, θα ήταν επίσης σκόπιμο να γίνονται ανέπαφες πληρωμές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης».

πηγή: seleo.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.