ΔΝΤ: Ο κορονοϊός θα έχει σημαντική επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία

Η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού θα έχει σαφώς σημαντική επίπτωση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσανατολίζεται να υποβαθμίσει εξαιτίας αυτού του γεγονότος τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

«Σαφέστατα ο ιός πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Ράις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε ότι αναμένεται σύντομα απόφαση για το αν θα γίνει – λόγω του κορονοϊού – η εαρινή συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι εξετάζονται μία σειρά από εναλλακτικές επιλογές.

Χθες, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να μετατεθούν οι ημερομηνίες της συνέλευσης είτε αυτή να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.