Ο Μοσκοβισί καταρρίπτει τις εγχώριες Κασσάνδρες

Γροθιά στο στομάχι για τις εγχώριες Κασσάνδρες και τα ευφάνταστα σενάρια καταστροφολογίας τους από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.
Αποκάλυψε σήμερα ότι το Eurogroup έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σαφή εντολή να συζητηθεί ένα ισορροπημένο πακέτο μέτρων και ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει αφενός μεν συνέχιση των προσπαθειών αλλά και θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.
Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τόνισε ότι «Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο που θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη».
Οι λεπτομέρειες του θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά». Ωστόσο επισήμανε πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου προσπαθειών και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.
Παραπέμποντας και στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας.
«Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.