Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφερε ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ το Χρηματιστήριο Αθηνών για το 2019 [ΒΙΝΤΕΟ]

Παγκόσμια Πρωτιά για Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω του α΄εξαμήνου 2019

Πρώτο στον κόσμο το Ελληνικό Χρηματιστήριο για το 2019. Μια παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα από το ΧΑΑ λίγο πριν εκπνεύσει η χρονιά και στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς. Η Αθήνα είναι στην κορυφή όλου το κόσμου με ετήσια απόδοση 50,10%. Δεύτερο χρηματιστήριο ακολουθεί αυτό της Αργεντινής, στην τρίτη θέση είναι η Βραζιλία και στην τέταρτη θέση η Ιταλία. Υψηλά βρίσκεται και τον RTSI της Μόσχας με ετήσια κέρδη 43,98% και αρκετά πιο πίσω βρίσκεται ο Nasdaq στη Νέα Υόρκη με ετήσια κέρδη 34,82%.

Να επισημάνουμε ότι τα μεγάλα κέρδη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κατεγράφησαν το α’ εξάμηνο του 2019, επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Απόδοση που ξεπέρασε το 48% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κατά το 2019 (μέχρι την 23η Δεκεμβρίου) καταλαμβάνοντας έτσι την 1η θέση στην κατάταξη όλων των χρηματιστηρίων, ανεπτυγμένων και αναδυομένων. Με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 98%, το δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίηση (FTSE-25) να αυξάνεται κατά 42% και το δείκτη μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSEM -40) να καταγράφει κέρδη κατά 23%.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η πορεία των τραπεζικών μετοχών, όμως και πάλι πρέπει να τονιστεί ότι και ο ΓΔ και οι τράπεζες ξεκινούσαν από πολύ χαμηλή βάση, από το απόλυτο ναδίρ. Ο τραπεζικός δείκτης της Λεωφόρου Αθηνών έχει ήδη γράψει κέρδη άνω του 100% και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία την πορεία των τραπεζών το 2020 αφού η ανάκαμψη του ΧΑ βασίζεται στις τράπεζες. Κέρδη της τάξης του 50% μετράει μέσα στο 2019 το ελληνικό χρηματιστήριο και πανηγυρίζει μία παγκόσμια πρωτιά που χαρακτηρίζεται το ίδιο κρίσιμη όσο και εντυπωσιακή μετά τις δραματικές καταστάσεις που βίωσε η εγχώρια αγορά την τελευταία δεκαετία.

960x0

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.