ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ η μη περικοπή των συντάξεων

Στην Ολομέλεια συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων. Πρόκειται για τις διατάξεις που είχαν υπαγορευτεί το 2017 και σχετίζονταν με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Οι υπό κατάργηση διατάξεις περί απομείωσης της προσωπικής διαφοράς θα ίσχυαν από 1ης.01.2019 στο πλαίσιο του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

«Η ακύρωση του μέτρου αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χώρα έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο των μνημονίων και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας πως «η ακύρωση του μέτρου απογυμνώνει και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της Ν.Δ. που ποντάρει σε μια αέναη καταστροφολογία, η οποία διαρκώς διαψεύδεται».

«Η μετάβαση στην επόμενη μέρα είναι μια πραγματικότητα και αυτό επαληθεύεται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, με άμεσο και θετικό αντίκτυπο για τη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα», καταλήγει η δήλωση της Ε. Αχτσιόγλου.

Από την επεξεργασία που προηγήθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το άρθρο για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων φαίνεται ότι θα περάσει ομόφωνα από την Ολομέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, από 1ης Ιανουαρίου 2019 για περίπου 620.000 συνταξιούχους θα ξεκινήσει η σταδιακή αύξηση των συντάξεών τους.

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Στη Βουλή έρχεται σήμερα προς ψήφιση και η τροπολογία για 3.257 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με την τροπολογία αυτή θα συσταθούν οι μόνιμες θέσεις στις αντίστοιχες δομές των δήμων σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα.

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων
Στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών.

Επίσης στο νομοσχέδιο υπάρχουν και διατάξεις φορολογικού ενδιαφέροντος, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων αλλά και διατάξεις με τις οποίες η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει αυτοματοποιημένα μαζικά αιτήματα πληροφοριών (τραπεζικούς λογαριασμούς, δανειακές συμβάσεις κ.λπ.) σε τραπεζικά ιδρύματα.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.