Έμποροι αυτοκινήτων: Δεν θα γίνει απόσυρση

Μία ξεκάθαρη απάντηση για την φημολογούμενη απόσυρση, έδωσε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Πάτσιος.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, ο οποίος (Σύνδεσμος) είναι σε συνεχή διαβούλευση με την Κυβέρνηση) τόνισε στην ραδιοφωνική εκπομπή του «Θέμα Radio» και στον Τάκη Τρακουσέλλη, πως σύμφωνα με τις διαβουλεύσεις που έχουν με τα αρμόδια Υπουργεία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην παρούσα φάση να εφαρμοστεί η απόσυρση οχημάτων.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιου είδους απόσυρση» είπε ο κος Πάτσιος και πρόσθεσε: «Το υπουργείο σκέφτεται κίνητρα για “φυσική” μετάβαση σε οχήματα με πολύ χαμηλούς ρύπους από 0 έως 50 γρ/χλμ ρύπων. Κατά συνέπεια αναμένεται να προσφερθούν κίνητρα στα ηλεκτρικά, και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα. Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου). Η πολιτεία συζητά να δώσει επιπλέον κίνητρα σε ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, εκτός από την αγορά του, και στην χρήση τους, όπως η στάθμευση αλλά και η ελευθερία κίνησης παντού. Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένουμε τα κίνητρα και για τους ιδιώτες (αφού ήδη έχουν εξαγγείλει κίνητρα για εταιρικά)».

Ο κος Πάτσιος πρόσθεσε πως δεν πρέπει να παραγκωνίζουμε την αγορά των καινούργιων οχημάτων αλλά με συμβατικούς κινητήρες. «Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν πολύ τεχνολογία πάνω τους και εκτός από την μεγάλη οικονομία και τους χαμηλούς ρύπους προσφέρουν ασφάλεια για όλους και τις οικογένειές τους. Επιπλέον η μεταπολιτική τους αξία είναι σημαντικά μεγαλύτερη».

πηγή: newsauto.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.