ΧΑ: «Βλέπει» τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ως τις παρυφές των 900 μονάδων ενισχύεται ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να «δίνουν τάση». Στο πράσινο η πλειοψηφία των blue chips, ξεχωρίζουν Coca Cola και Jumbo. Μέτριος ο τζίρος.

Με θετικό πρόσημο τα κύρια ευρωπαικά χρηματιστήρια, συνεχίζεται το…φλερτ με τις 900 μονάδες στο ΧΑ. Στην Ευρώπη η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, με ενδεικτικό το 0,44% του DAX, στις 13.220 μονάδες.

Στα καθ΄ ημάς η συνεδρίαση ξεκίνησε διστακτικά, με προσεκτικές κινήσεις τόσο από τους αγοραστές όσο από τους πωλητές, προσέχοντας αμφότερες οι πλευρές να μην χαλάσει η τεχνικότητα της αγοράς. 4 και η σημερινή συνεδριάσεις για να κερδηθεί, ένα στοίχημα, που όπως σημειώναμε στο σχόλιο μας της Κυριακής και σήμερα, από νωρίς στο προσυνεδριακό, θα πιστοποιούσε την αλλαγή…σελίδας στο ΧΑ. Κάτι, που θα το γνωρίζουμε, την Παρασκευή, με το κλείσιμο της συνεδρίασης, που είναι και τέλος μηνός Νοεμβρίου.

Στις 892,90 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, πολύ κοντά στην περιοχή των αντιστάσεων μεταξύ 896 έως 899 μονάδες.

Μέτριες οι, μέχρι νωρίτερα, συναλλαγές ανάλογος ο τζίρος, στοιχεία ενδεικτικά της προσεκτικής στάσης πωλητών και αγοραστών. Το 34% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στις τραπεζικές μετοχές, με τον κλάδο να παραμένει κλειδί, ρυθμιστής, κατ¨ αρχήν, της βραχυπρόθεσμης τάσης. Το ενθαρρυντικό, για τους long, η επαναφορά του κλαδικού δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες. Συγκεκριμένα, στις 905 , με το μεγαλύτερο τζίρο να γίνεται στη μετοχή της Εθνικής και με τις Eurobank, Πειραιώς και Αlpha Bank, να ακολουθούν.

Στο 0,84% το ποσοστό αντίδρασης για τον τραπεζικό δείκτη, ωστόσο η διαφορά άρχισε να γίνεται, περίπου στις 12.00¨ από τη μετοχή της Coca Cola. Με άνοδο 1,15% στα 29,28 ευρώ, ενισχύεται ο FTSE25, στις 2.244 με σημείο καμπής, αλλαγής τάσης την υπέρβαση των 2.250 μονάδων. Σημειώνεται, πως προ 2 εβδομάδων η Coca Cola, την προηγούμενη ο ΟΤΕ συνέβαλαν στον τερματισμό της, σχεδόν, 5μηνης συσσώρευσης και τον απεγκλωβισμό του ΓΔ από τις 885 μονάδες. Στη μετοχή του ΟΤΕ αφού απορροφήθηκε, αρχικά, η όποια προσφορά είχε βγει αρχικά, σταδιακά στη συνέχεια οι εντολές έφθασαν στα 13,87 ευρώ.

Παράλληλα στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ενδιαφέροντος, ρευστότητας και προς άλλα blue chips, η μετοχή της Jumbo, στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, με βάση τον τζίρο, με αρκετά πακέτα ενισχύεται 2,20% επανερχόμενη υψηλότερα των 18 ευρώ.

Οπως έχει σημειωθεί στα τελευταία σχόλια μας, λόγω του…κλεισίματος βιβλίων θα πρέπει να συνεκτιμώνται κινήσεις μερικής κατοχύρωσης σημαντικών υπεραξιών αλλά και της προσπάθειας… ωραιοποίησης των τιμών.

Στα 9,85 ευρώ η μετοχή της Mytilineos, που τεχνικά βλέπει πάνω από τα 10 ευρώ.

Στις 50 οι μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 32 με αρνητικό και 110 χωρίς μεταβολή.

Στα 15,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών, μετά από, σχεδόν, δύο ώρες συνεδρίασης.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.