Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έγιναν πιο πλούσιοι κατά 1 τρισ. δολάρια το 2017


Πλουσιότεροι κατά 1 τρισ. δολάρια έγιναν το 2017 οι πιο πλούσιοι του πλανήτη, δηλαδή περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τα περσινά κέρδη, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές παρέκαμψαν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα και διαμορφώθηκαν σε ιστορικά υψηλά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg, ο οποίος «καταγράφει» καθημερινά τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, σημείωσε άνοδο 23% έναντι της ανόδου 20% του MSCI World Index και του Standard & Poor’s 500.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπεζος ήταν ο μεγαλύτερος νικητής για το 2017, βλέποντας τα κέρδη του να εκτοξεύονται με την περιουσία τους να παρουσιάζει αύξηση αύξηση κατά 34,2 δισ. δολάρια, εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft από την θέση του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο τον Οκτώβριο.

Ο 62χρονος Μπιλ Γκέιτς κατείχε τη θέση αυτή από το Μάιο του 2013, και έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

Ο Τζεφ Μπεζος, του οποίου η περιουσία έφθασε τα 100 δισ. δολάρια στο τέλος Νοεμβρίου, αυτή τη στιγμή η περιουσία του ανέρχεται σε 99,6 δισ. δολάρια έναντι των 91,3 δισ. δολαρίων του Γκέιτς.

Στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στα χρηματιστήρια, οι 500 δισεκατομμυριούχοι ήλεγχαν 5,3 τρισ. δολάρια, έναντι των 4,4 τρισ. δολαρίων στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι

Οι 38 Κινέζοι επιχειρηματίες του δείκτη του Bloomberg αύξησαν την περιουσία τους κατά 177 δισ. δολάρια το 2017 ή κατά 65%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε μεταξύ των 49 χωρών που εκπροσωπούνται στο δείκτη.

Ο Hui Ka Yan, ιδρυτής της China Evergrande Group, αύξησε την περιουσία του κατά 25,9 δισ. δολάρια ή 350% σε σχέση με πέρυσι.

Ο δισεκατομμυριούχος της Tencent Holding, Ma Huateng, έγινε ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία όταν η περιουσία του σχεδόν διπλασιάστηκε, στα 41 δισ. δολάρια.

Ο αριθμός των Ασιατών δισεκατομμυριούχων ξεπέρασε αυτόν των Αμερικανών για πρώτη φορά, σύμφωνα με έκθεση της UBS Group και PricewaterhouseCoopers.

Οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη παρουσία στο δείκτη με 159 δισεκατομμυριούχους, που πρόσθεσαν 315 δισ. δολάρια στις περιουσίες τους, παρουσιάζοντας αύξηση 18% και συνολική περιουσία 2 τρισ. δολάρια.

Οι 27 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ρωσίας άφησαν πίσω τους τα οικονομικά προβλήματα και προσέθεσαν 29 δισ. δολάρια στη συνολική περιουσία τους των 275 δισ. δολαρίων, υπερβαίνοντας τη συνολική αξία που είχαν πριν ξεκινήσουν οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις.

Επίσης, οι 57 επιχειρηματίες του τεχνολογικού κλάδου που έχουν παρουσία στο δείκτη, αύξησαν την περιουσία τους κατά 262 δισ. δολάρια ή κατά 35%, αύξηση που ήταν η μεγαλύτερη από όλους τους κλάδους.

Ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ είχε την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση προσθέτοντας στην περιουσία του 22,6 δισ. δολάρια, μια αύξηση δηλαδή της τάξεως του 45%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.