«Αντιστροφή μέτρηση για staff level agreement (SLA) το Σάββατο»

«Φαίνεται ότι θα έχουμε staff level agreement (SLA) το Σάββατο» δήλωσε, λίγο μετά τις 20:00, κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους θεσμούς στο «Χίλτον» για τα δημοσιονομικά.
Με αυτό τον τρόπο, όπως μεταδίδει το newmoney.gr, προανήγγειλε την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας το Σάββατο, προσθέτοντας ότι την ίδια ημέρα η κυβέρνηση θα περιμένει την απάντηση των θεσμών στο αίτημά της να μην εφαρμοστεί η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου.
Αύριο, Παρασκευή, θα συζητηθούν -το πρωί- τα ζητήματα των κοινωνικών επιδομάτων, του συνδικαλιστικού νόμου και του επανυπολογισμού των συντάξεων, με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.
Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος 320 εκατ. ευρώ από την επισκόπηση των δαπανών του κράτους (spending review), ζήτημα που θα συζητηθεί με τους θεσμούς αύριο και το Σάββατο.
Στόχος του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι να πάει στο Eurogroup της Δευτέρας, έχοντας μαζί του το χαρτί της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) με το κουαρτέτο στο «Χίλτον».
Νωρίτερα την Πέμπτη συζητήθηκαν τα χρηματοοικονομικά (τράπεζες, «κόκκινα» δάνεια, αναπτυξιακή τράπεζα), εν τάχει τα ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης (πλειστηριασμοί) και το πρωί η πολιτική στην Υγεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.